Muž ve Valve ukradl vybavení za milion korun v odpadkovém koši
zdroj: tisková zpráva

Muž ve Valve ukradl vybavení za milion korun v odpadkovém koši

9. 10. 2019 10:59 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Dvaatřicetiletý Shawn Shaputis z Washingtonu se podle místní televize Kiro7 vloupal do sídla Valve na Lincolnově náměstí v Bellevue a ukradl z něj vybavení a hry za více než 40 000 dolarů. Ve stejné budově sídlí také místní pobočky Epic Games, The Pokémon Company, Samsungu nebo Unity. Na místo činu se měl vracet opakovaně a svůj lup odvážet v odpadkovém koši na kolečkách.

Shaputis podle zpravodajství není žádné neviňátko, v minulosti byl obviněn třeba z krádeže náklaďáku přepravní společnosti FedEx a následné honičky s policií.

V tomto případě se měl v roce 2018 čtyřikrát nebo pětkrát vydat do sídla Valve, naplnit odpadkový koš elektronikou a hrami a posléze s ním odjet ve svém vozu Geo Prizm. Ten policistům pomohl zloděje vystopovat. Shaputisovi moc nepomohl ani fakt, že v jeho autě v době zatčení našli i část ukradeného zboží.

Valve vloupání zdroj: tisková zpráva

Policie později zveřejnila video, kde se Shaputis zřejmě snaží ukradené hry prodat v místní pobočce obchodu GameStop. Za vloupání a krádeže byl zatčen už v červnu loňského roku, týden před honičkou v ukradeném náklaďáku, obvinění proti němu ale byla vznesena až minulý měsíc, kdy už na jeho jméno existovalo šest zatykačů.

Sedmý k nim přibude v případě, že se Shaputis tento týden nedostaví k soudu.

Nejnovější články