Molyneux: „Fable III byla moje chyba, čtyřka vás dostane“
zdroj: tisková zpráva

Molyneux: „Fable III byla moje chyba, čtyřka vás dostane“

18. 3. 2011 13:14 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Peter Molyneux, povzbuzený oceněním BAFTA, to nevzdává, i přes fakt, že třetí díl jeho akčního RPG Fable zrovna nezářil (recenze).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ví o tom a se sebemrskačstvím sobě vlastním konstatuje: „Viním jen sebe, nikoho jiného. Po přijetí Fable II bylo mé očekávání v nebeských výšinách a tyhle plány byly pravým problémem. Měli jsme se zaměřit spíše na samotný proces. Když jsme se nakonec podívali na Fable III, nebylo na odpovídající technické úrovni k současným hrám“. To možná nebylo, ale Molyneux zapomíná na to, že některé prvky a zjednodušení neměly co dělat s technickou kvalitou.

Nicméně kdo se bojí, nesmí do lesa, potažmo byznysu a tak už Molyneux plánuje čtvrtý díl. Sice neříká nic konkrétního, ale prohlášení mluví sama za sebe. „Mám jasnou představu, kam se bude Fable ubírat. Diplomaticky řečeno, myslím, že s dalším dílem lidi doslova okouzlíme. Když budeme pokračovat, neuděláme jen další Fable, uděláme něco, co bude vyčnívat o hlavu nad všechny ostatní hry, ať už půjde o technologii, dramatičnost anebo příběh“. Nu, Molyneuxův zápal je sympatický, ale neslyšeli jsme něco podobného už před třetím dílem?

Nejnovější články