Gas Powered Games chystá nový MMO projekt a rozrůstá se
zdroj: tisková zpráva

Gas Powered Games chystá nový MMO projekt a rozrůstá se

2. 4. 2013 16:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

S Gas Powered Games, firmou Chrise Taylora, to vypadalo už hodně, hodně špatně. V jednu chvíli už jsme jí stloukali digitální rakev, ale nakonec jako deus ex machina přišla Wargaming.net a krachující studio koupila. Sám Chris Taylor tento okamžik popisuje jako magický. „Nebylo to jako když vydavatel koupí vývojářské studio. Vývojář koupil vývojáře a díky tomu se přeneslo 99 procent z kultury a zaměření naší společnosti“.

Samozřejmě hned vyvstala otázka, co bude Gas Powered Games pro Wargaming dělat a celkem jasným se, vzhledem k povaze kupce, zdál být vývoj nějaké free-to-play multiplayerovky. Taylor nyní potvrzuje, že vývoj kickstarterového projektu Wildman už nepokračuje a studio míří jinam. Není to moc překvapivé, Wildman byl zoufalým výkřikem, jak přijít s něčím novým, ale nenašel si potřebné publikum.

Titul, který pro tvůrce World of Tanks Taylor a spol. připravuje, zatím nemá jméno, alespoň ne veřejně konkretizované. Už se ale ví, že půjde o free-to-play MMO s PvP. Což zní tak trochu jako válečná šifra, ale obsah sdělení je asi jasný. Taylor sám říká, že neví, zda hra v názvu ponese „World of ...“, o projektu prý bude moci pořádně mluvit až za pár měsíců.

Studio se asi přejmenuje na Wargaming Seattle, ale prý to není stoprocentně jisté. Co se týče samotné velikosti týmu, Taylor si pochvaluje, že z trosek opět povstává jako fénix. „V jednu chvíli jsme měli méně než deset lidí, ale teď už jsme zpátky na třiceti a to číslo dál roste“. Tak teď už můžeme jen hádat, zda oním tajemným titulem bude nějaké sci-fi, fantasy nebo...?

Nejnovější články