Epic konečně svolil k vydání Fortnite v Google Play. Ale stěžuje si
zdroj: Vlastní foto autora

Epic konečně svolil k vydání Fortnite v Google Play. Ale stěžuje si

22. 4. 2020 13:45 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Battle royale Fortnite je na mobilních zařízeních už nějaký ten pátek, ale v případě telefonů a tabletů s Androidem dosud platilo, že běžnou cestou jste se ke hře nedostali. Pokud jste se pokoušeli vyhledat jednu z nejpopulárnějších her současnosti v obchodu Google Play, odešli jste s nepořízenou. To se teď ovšem změnilo a Fortnite je konečně k dostání skrze oficiální obchod.

Vývojář Epic až do této chvíle obcházel Google Play tím, že jste si Fortnite museli stahovat z externích zdrojů a manuálně ho instalovat do mobilního zařízení. Důvod byl prostý. Společnosti se nelíbí, že si Google ze zisků na Google Play ukrajuje 30 procent, a když je tu možnost poskytnout hru i jinou cestou bez nutnosti dávat cokoliv třetí straně, není moc důvodů ji nevyužít.

Ale nějaké mušky se najdou. Šéf Epicu Tim Sweeney si stěžuje, že Google znevýhodňuje software, který neproteče přes Google Play. Děsí zákazníky častými zprávami o možné škodlivosti takového softwaru, veřejně ho označuje za malware, vyvíjí systémy, které takové programy rovnou blokují a podobné praktiky.

Sweeney kritizuje vyjádření Googlu o tom, kterak je Android otevřenou platformou, i když ve skutečnosti na ní prý není vůbec nic otevřeného. A možná právě proto se Fortnite konečně objevuje v Google Play. Procenta z prodejů Epic obětuje, aby se jeho hra k zákazníkům dostala snáz a bez obstrukcí.

Fortnite si stále můžete stáhnout i mimo obchod Googlu, původní verze nadále poběží v nezměněné podobě. Nemusíte proto spěšně přecházet na verzi pro Google Play, pokud je vám to, stejně jako Sweeneymu, proti srsti.

Nejnovější články