EA vypíná online servery, i ty placené Online Passem
zdroj: tisková zpráva

EA vypíná online servery, i ty placené Online Passem

19. 3. 2012 16:35 | Téma | autor: levis |

Byla to samozřejmě jen otázka času, teď ale může potenciálně přerůst v ožehavou kauzu. EA totiž potichu vypínají online servery pro několik svých titulů, včetně her, jejichž multiplayer k hraní vyžadoval placený Online Pass.

Od 13. dubna končí online hraní v FIFA 10, Burnout Revenge, Godfather II, ale i The Saboteur nebo Need for Speed: ProStreet. Servery se zavřou dokonce i casual hrám typu EA Sports Active nebo EA Create, a překvapivě i Spare Parts, které vyšlo teprve před patnácti měsíci.


Podle serveru BeefJack se zatím ozvali jen majitelé Online Passu pro bojovku EA MMA. Kdo ji chtěl hrát po síti, musel si za kupon extra připlatit, a tyto peníze jsou dle hráčů nyní znehodnocené. EA MMA totiž vyšlo teprve před třemi roky.

Po právní stránce se fanoušci nemají, o co opřít, poněvadž všechny způsoby vypnutí serverů si EA předem ošetřilo v právním ujednání. To hráči musí podepsat při instalaci hry.

Vydavatel se podle serveru Beefjack brání tím, že hráči těchto titulů tvoří jen necelé 1% online komunity EA.

"Raději budeme svoji technickou podporu soustředit na to, aby bylo s online zážitkem spokojeno těch zbývajících 99% našich hráčů," uvedl mluvčí. Ani to fanoušky na oficiálních fórech neuklidnilo.

Někteří připomínají, že jedním z argumentů EA pro Online Pass byl právě extra příplatek na udržování online serverů.

Nejnovější články