Dead Cells a Apex Legends dostanou mobilní verze
zdroj: tisková zpráva

Dead Cells a Apex Legends dostanou mobilní verze

9. 5. 2019 14:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Na jedné straně battle royale s desítkami milionů hráčů od velkého vydavatele, na druhé straně malá, ale brilantní nezávislá hříčka, která za loňský rok posbírala hromadu ocenění. Co mají společného Apex Legends a Dead Cells? Kromě frenetické akce třeba to, že se během letošního roku dostanou na displeje vašich mobilních telefonů.

Respawn pro Apex Legends plánoval mobilní budoucnost už od vydání a není se čemu divit. Aby battle royale udržela krok s Fortnite a PUBG, potřebuje verzi pro mobily jako sůl.

Zatímco Fortnite si na Androidu nebo iOS zahrajete prakticky v té stejné formě jako na PC či konzoli, PUBG Mobile se mobilnímu formátu víc přizpůsobuje. Obě hry jsou nicméně obrovský hit – mobilní PUBG mělo v prosinci přes 200 milionů hráčů.

V posledním hovoru s investory se šéf EA Andrew Wilson k chystané mobilní verzi vyjádřil v tom smyslu, že jednání o ní jsou v pokročilé fázi. Stejně jako snahy dostat Apex Legends na čínský trh. Žádné konkrétní datum vydání nicméně populární battle royale ani v jednom případě zatím nemá.

Respawn v dubnu vydal prohlášení, že u nadcházejících updatů bude preferovat jejich kvalitu a inovativnost nad frekvencí. V konkurenčních Epic Games kvůli častým updatům pro Fortnite běží nepřetržitý crunch už několik let, což se začalo podepisovat na zdraví vývojářského týmu. Tomu se podle šéfa vývoje Apexu, Drewa McCoye, chtějí v Respawnu vyhnout: „Chceme si jako tým zachovat nějakou pracovní kulturu a vyhnout se crunchi, který často vede k rychlému vyhoření.“

zdroj: Archiv

Nezávislý hit Dead Cells naproti tomu žádný crunch netrápí a na iOS i Android se dostane během léta. Roguelike metroidvanie bude mít upravené uživatelské rozhraní, velikost ovládacích prvků a jejich umístění si budete moct i sami přizpůsobit. Dočká se taky auto-hit módu navíc a podpory MFi ovladače. Předpokládaná cena mobilní verze je 10 dolarů nebo eur.

Nejnovější články