CD Projekt při vývoji Cyberpunku čerpá z Deus Ex i Blade Runnera
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt při vývoji Cyberpunku čerpá z Deus Ex i Blade Runnera

2. 8. 2012 11:06 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O chystaném RPG titulu Cyberpunk od CD Projektu nic moc nevíme. Z komunitního Q&A a Marcinem...

O chystaném RPG titulu Cyberpunk od CD Projektu nic moc nevíme. Z komunitního Q&A a Marcinem Momotem jsme se teď ale přeci jenom dozvěděli pár novinek. První je otázka zdrojů inspirace, kterých prý moc není. Samozřejmě jsou mezi nimi klasiky: William Gibson, Blade Runner, Ghost in the Shell (manga i anime), ShellShock kvůli hratelnosti a první Deus Ex.


Další otázka směřovala na vliv volby povolání na příběh. Tady je odpověď lehce nejasná, protože se dá vyložit dvěma způsoby. Buď zde bude jeden hlavní příběh, jehož plnění bude mít drobné variace v závislosti na vašich skillech, nebo bude každé povolání mít odlišné celé segmenty hry. Posuďte dle odpovědi sami: „Každá role nabídne soubor speciálních vlastností, které budou mít dopad na vaše schopnosti v mnoha směrech. Tady přichází výzva, protože chceme vytvořit hru, kde bude úprava postavy silně svázána s dějem. Různé volby rolí budou spojeny se silným příběhem, jako byl v Zaklínači“, říká Momot.

Jinak je ale jisté, že systém bude převzatý ze stolního RPG a příběh samotný bude samozřejmě dospělý, jak už jsme si u CD Projektu zvykli. Osobně mi přijde, že zde bude spíše jedna silná dějová linka s mnoha variacemi, jak ji předvedl Zaklínač 2 a role povolání bude mít vliv na styl plnění úkolů a drobnější odchylky v ději. Ale to jo jen můj dohad.

Pokud jde o postavy, budeme prý moci měnit statistiky, výbavu, implantáty atd. Jelikož však bylo v otázce uvedeno i pohlaví a to nebylo v odpovědi zmíněno, je možné, že dostaneme zase jednoho konkrétního hrdinu, u nějž budeme moci měnit široké spektrum zaměření, ale bude mít jeden hlas, jeden příběh - jako Geralt. Ale opět, je to jen můj osobní dohad.

Hra se bude odehrávat po celém světě, ale klíčovou lokací bude Night City, protože chtějí být v CD Projektu věrní předloze a co nejvíce z ní těžit. A co se týče dalších obrazových materiálu, protože jsme zatím pořád u jednoho obrázku, prý se Momot snaží z týmu něco vyrazit, ale oni stále neposlouchají a neposlouchají. Každopádně, až se něco objeví, určitě to najdete u nás na Games.

Nejnovější články