Best of 2018: Hra s nejlepší dlouhodobou podporou
zdroj: tisková zpráva

Best of 2018: Hra s nejlepší dlouhodobou podporou

30. 12. 2018 18:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Nemá cenu popírat, že hry v současnosti fungují jako služby. S touhle skutečností se vážou věci nepříjemné, například mikrotransakce, i navýsost příjemné, například nový obsah, opravy, updaty a stále další a další vylepšování produktu. Následující kategorie oceňuje hry, které svým věrným fanouškům letos nabídly ten nejlepší servis.

3. místo – No Man’s Sky

No Man's Sky zdroj: tisková zpráva

No Man’s Sky je starý známý, který se už loni objevil v kategorii „Hra, která letos chytla druhý dech“. Jenže u druhého dechu to neskončilo – přišel i třetí, čtvrtý, desátý. Tým z Hello Games po katastrofálním přijetí po vydání usilovně pracuje, aby doručil to, co kdysi slíbil, a aspoň zčásti dostál zdrcujícímu hypu.

Letos se to projevilo například kooperačním multiplayerem, ohromným updatem Next, přidáním mořského dna coby plnohodnotného biomu k prozkoumání, no a na světlo světa před měsícem unikly informace o dalším chystaném přídavku. Dobrá práce – cesta do hlubin procedurálně generované galaxie je stále příjemnější a příjemnější.

2. místo – Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands – Special Operation 1: Splinter Cell zdroj: tisková zpráva

Ještě o chlup víc nás ale potěšila podpora Ghost Recon Wildlands. Kooperační výprava do bolivijské džungle totiž bobtná v tolika různých ohledech, že je skoro ani nestíháme sledovat. PvP mód Ghost War vesele žije, přidává další operátory a možná nedosahuje takových úspěchů jako bratránek Rainbow Six: Siege, ale to od původně příběhové hry v otevřeném světě ani nemůžete chtít.

A právě otevřený svět a kooperační složka jsou pány a dámami z Ubisofty opečovávány minimálně stejně dobře jako multiplayer. Vycházejí nové příběhové mise, přičemž některé představují opravdu zajímavé crossovery s dalšími značkami, například Splinter Cell, Predátor nebo právě Rainbow Six. Lovit zásobovatele bolivijských narkomanů už dávno není jediný způsob, jak ve Wildlands zabíjet čas (a lidi).

1. místo – Fortnite Battle Royale

Fortnite zdroj: Epic

Vítěz této kategorie navzdory všem úspěchům předchozích dvou her nemohl být jednoznačnější. Fortnite je největším herním fenoménem současnosti z mnoha dobrých důvodů, a jedním z nich je právě neustávající a velice chytrá podpora. Studio Epic Games si pro svoje fanoušky chystá neustálá překvapení – drobné přídavky, kterých si spousta lidí ani nevšimne, i ohromné celosvětové eventy, jako když mapu zasáhla kometa.

Občas to nevyjde, jako když autoři přidali do hry nový meč a pak ho hned z důvodu absurdní přesílenosti museli vyjmout, ale většinu času Fortnite Battle Royale reprezentuje laťku, kterou by se měli snažit překonat všichni vývojáři toužící po udržení stabilní komunity.

První pozici v našem hodnocení však Fortnite nezajistily pouze samotné updaty a novinky, které koneckonců Wildlands i No Man’s Sky nabízí také. Extrémně důležitý je i způsob, jakým se o nich fanoušci dozvídají – nebo naopak nedozvídají.

Když se na nebi objevila zmiňovaná kometa, autoři k tomu nic neřekli – jen sledovali, jak internet exploduje pod náporem nejrůznějších teorií založených na drobných nápovědách rozesetých po světě. Náraz komety následně kompletně transformoval velkou část herního světa, takže dlouhé týdny čekání nepřišly nazmar. Kometa se možná zřítila, ale hvězda Fortnite stoupá stále výš.

Nejnovější články