Kucheru citujeme z původního článku na webu PA Report: "Docela jsem si hru užíval, koukal z okna, snažil se přijít na fungování toho či onoho, a pak jsem se otočil... (...) Vykřikl jsem a skoro spadl ze židle. Ve hře je totiž přítomná potvora, která hráče aktivně pronásleduje, a já měl za to, že zrnění (značící její přítomnost) je jen nějaký typ efektu. Když to na mě nakonec skočilo, nebyl jsem vůbec připravený. Všechny moje instinkty se vypařily a trvalo nějakou dobu, než jsem se uklidnil."
Krom Breach zkusil Kuchera i dungeonovku Dreadhalls, tituly vyvinuté primárně pro Oculus Rift, a dopadlo to podobně: "Na virtuální realitě je cosi zvláštního, co razantně zvyšuje děsivost. Monstrum neobsáhne jen pořádný díl vaší obrazovky, je přímo u vašich očí."
Celkově nejde o nic moc překvapivého – pohlcující imerzivitu doložily už dřívější videa z užívání Oculus Rift. Kuchera však neplatí za nějakou babičku, jeho herní zkušenosti jsou enormní a přesto popisuje hraní za nepříjemný zážitek – nikoliv pro nepovedenost her nebo pro vyvolávání nevolnosti, ale pro snad až příliš pohlcující prostředí.
"Virtuální realita nabízí hororu věci, které nelze realizovat jinou uměleckou formou. (...) Strávil jsem s Riftem ve své kanceláři pořádnou dobu, držíc dvojici tlačítek a snažíc se potlačit nutkání sundat si tu věc ze své hlavy. Byla to pekelná noc. Rozhodně ji neplánuju v brzké době zopakovat."
Vypadá to, že bude-li Oculus Rift nakonec rozšířenou skutečností mezi herními periferiemi, infarkt si dříve či později vyžádá i nějaký ten život. Spíše než zdravotní rizika je však na místě se dotazovat, bude-li nakonec podobně imerzivní virtualita ku prospěchu celkového zážitku.