Vyzkoušejte sadu herních prototypů od českých i slovenských vývojářů
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte sadu herních prototypů od českých i slovenských vývojářů

18. 12. 2015 18:54 | Preview | autor: Adam Homola |

Nedávno proběhl 34. "díl" známé game jam akce Ludum Dare a Ján 'Split' Ilavský dal dohromady speciální stránku s českými a slovenskými hrami, které v rámci celé akce vznikly. Zúčastněné týmy měly své hry napasovat na dvojici témat růst a ovládání dvěma tlačítky, tak se podívejte, co tuzemští tvůrci vymysleli.

Originálně k tématu přistoupila hra The Tie Game, ve které ovládáte kravatu, kterou zmenšujete a zvětšujete dvěma tlačítky. Vtip je ve slovíčku tie, což znamená kravatu i remízu... Proto The Tie Game.

Růst si jako téma vybrala hra Growth Control, která je směsicí tahové strategie a puzzle hry. Musíte v ní zvětšovat své teritorium a zároveň mít pod palcem růst oponenta. Growth Control navíc nabízí i multiplayer.

Hra Arnie vs Aliens se zase odehrává v blízké budoucnosti, kde musíte zastavit invazi mimozemšťanů a začínáte v Americe.

60697-shot0-1450035975 zdroj: tisková zpráva

V titulu 33 grams hrajete pro změnu za můru, která musí uniknout jisté smrti v mlýnu na hedvábí. SpaceSnake vás postaví do role klasického "hada", jen ve vesmíru, a dá vám volné pole působnosti, co se pohybu týče.

GMO Overgrowth je 2D akce z pohledu třetí osoby ve světě plném přerostlé zeleniny. Hrajete za vědce, který se snaží útoky obrovské zeleniny přežít, sbíráte mince a vylepšujete si zbraně.

Roli lesní víly si užijete v Oh My Beard!, kde se musíte zbavit všech dřevorubců. Nejste na to ale sami, pomáhají vám i včelky. V jednoduché hře Krmeni se zase postavíte tváří v tvář protivníkovi za pomocí dvou tlačítek.

Planet Under Siege také využívá dvou tlačítek a odehrává se na planetě pod útokem mimozemšťanů. Vy otáčíte štítem tak, aby vás nezasáhla žádná nepřátelské raketa, ale aby zároveň mohly vaše rakety vyletět ven.

64368-shot0-1450042646 zdroj: tisková zpráva

Sunny Side Up spravujete zahrádku, aby vám toho na ní vyrostlo co nejvíc. Tronzo je pro změnu geometrický puzzle založený na skillu - prý byste si měli během hraní pořádně zesílit hlasitost. A na závěr je tu Rocks, maps, scissors - karetní hra postavená na principech kámen, nůžky papír. Stavíte si v ní vlastní balíček karet, přebíjíte nepřítele a celé to běží v Unity.

Nejnovější články