Tvůrci Motorstormu se vrací k ztřeštěným závodním arkádám s novinkou Onrush
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Motorstormu se vrací k ztřeštěným závodním arkádám s novinkou Onrush

1. 11. 2017 11:59 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Když se podíváte do historie dnes již zaniklých Evolution Studios, spatříte celkem nepřekvapivě pouze závodní hry. Ale ne vždy šlo o totální arkádu, jakou byla série Motorstorm pro PlayStation 3. Ještě před ní si tvůrci udělali jméno několika díly rallye závodů WRC pro PS2 a jejich poslední počin Driveclub se také více přikláněl k realitě, i když ne k simulaci. Studio zaniklo v loňském roce, ale jeho jednotliví členové přešli pod křídla Codemasters, kde potají připravovali duchovního nástupce Motorstormu pod názvem Onrush.

Pokud vyhledáváte závodní hry proto, abyste o jednu setinu překonali časy soupeřů, našli nejlepší stopu na trati a dojeli do cíle bez poškození, máte si z čeho vybírat. Na Xboxu vás uspokojí Forza 7, na PlayStationu Gran Turismo Sport a na různých platformách třeba Assetto Corsa nebo Project CARS 2. Ale když si chcete jen tak zablbnout ve ztřeštěných honičkách a neřešit auta jako taková, nabízí se snad jen TrackMania 2. Tu příští léto doplní právě zběsilá arkáda Onrush.

„Nejdůležitějším faktorem hry je, aby byla zábavná. Není to o zvoleném dezénu pneumatik, o nastavení vozidla ani o správné stopě na trati. Je to o jízdě na hranici možností, kdy riskujete svůj život pro ukořistění těch největších odměn,“ vysvětluje šéf vývoje Paul Rustchynsky rozdíl mezi jejich arkádou a ostatními simulacemi.

zdroj: Archiv

Od Onrush nemůžete čekat hluboké prvky týkající se vašeho vozidla. Prostě si vyberete tuhle nebo tamtu buginu, protože se vám víc líbí, případně naskočíte na motorku a vydáte se vstříc jisté devastaci na bláznivé trati plné podobně smýšlejících šílenců.

Přímá cesta k cíli zde nutně nepředstavuje výhru, protože ta vede spíše přes mrtvoly. Rozsypávání soupeřů na součástky je klíčové k nabití tajemné energie RUSH, po jejímž uvolnění na trati vypukne apokalypsa. RUSH se nabíjí i efektními skokánky, driftováním a podobnými parádičkami.

Onrush zkrátka upouští od všemožných hejblátek, kterých si dosyta užijete v simulačních titulech, a nabídne čistokrevnou zábavu s poletujícími troskami, šlehajícím nitrákem z výfuků, srandou na sněhu atd. Jen musíte vydržet do léta 2018 a pořídit si jednu z konzolí PlayStation 4 a Xbox One, protože s PC se zatím nepočítá.

Nejnovější články