Trine mezi LittleBigPlanet a Terrym Pratchettem
zdroj: tisková zpráva

Trine mezi LittleBigPlanet a Terrym Pratchettem

16. 4. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Fantasy plošinovka slibuje kouzelnou grafiku i nápaditý design. + TRAILER

Autoři starší sci-fi střílečky Shadowgrounds mají momentálně plné ruce s fantasy plošinkovou Trine, která je někde na půl cesty mezi knižními světy Terryho Pratcheta a hratelností LittleBigPlanet. Na jejím začátku budou před tzv. hvězdnou akademií stát tři postavy, zloděj, kouzelník a rytíř. Všechny touží po tom, nalézt uvnitř ukrytý tajemný objekt "trine" - a všechny se k němu také dostanou. Jenže už nebudou moci zpět. Nejprve na úvod čerstvý trailer:

zdroj: Archiv


Trine - dubnový trailer

Řeč byla o jistém tajemném předmětu. Ten ve skutečnosti dovolí vždy jen jedné z figurek, aby se v určitý moment volně pohybovala. (Je to tedy příběh šitý na míru vlastnostem hry). Postavičky se budou totiž samozřejmě lišit svými schopnostmi: rytíř se díky svému meči a štítu osvědčí v souboji, zloděj zase nepřítele na dálku vezme kuší a vedle toho se zvládne rychleji pohybovat nebo se hákem přitahovat a houpat na laně přes propasti.

Kouzelník pak svoji hůlkou dovede čarovat: načrtněte kurzorem čtverec a na obrazovce se objeví krabice, kterou pak můžete dále používat. Protože hra ale obsahuje slušný fyzikální model, na takové předměty se bude vztahovat gravitace: čili načrtněte krabici nad nepřítelem a ta mu pochopitelně spadne na hlavu. Podobně dovede kouzelník předměty manipulovat: umístěte kurzor nad určitý předmět a ukazatel se změní v ruku, kterou objekt uchopíte.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra obsáhne celkem patnáct levelů, ty první se ale budou odehrávat přímo na půdě akademie a proto budou plné krabic (často je budete vršit na sebe a la vertikální Sokoban) i takových podivností jako např. rotujících kol (zde přije vhod zlodějův hák).

Z čerstvých dojmů ze zahraničí je také patrné, že hra obsáhne kooperativní mód, který zase bude klást důraz na plnění nejrůznějších puzzlů či logických hříček dohromady. Zloděj a rytíř si oba stoupnou na jednu krabici, kterou kouzelník vyzvedne a přenese přes propast; a jindy zase zloděj uchopí zlomený konec visutého mostu a podrží jej ve vzduchu, zatímco druhé dvě postavičky přejdou na druhou stranu.

Trine vyjde v létě pro PC a na PlayStation Network - více v předchozích článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Trine, pohádka z dávného dětství  [2.1.2009 12:12 - levis]
Oznámení Trine od autorů Shadowgrounds  [8.12.2008 16:16 - levis]
zdroj: 1UP

Nejnovější články