The Curse of Issyos vás zadarmo vrátí do éry disket a antického Řecka
zdroj: tisková zpráva

The Curse of Issyos vás zadarmo vrátí do éry disket a antického Řecka

16. 12. 2015 17:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Další z retro akcí The Curse of Issyos se nesnaží jen křečovitě imitovat staré hry z osmibitových počítačů, ale sama na sebe ušila takový bič, že výsledek je opravdu autentické retro. Hra totiž záměrně používá omezené množství barev, použitých spritů i zvuků, čímž se ve výsledku dostává na mnohem autentičtější úroveň, než leckteré konkurenční oldschool kousky. Jenže i přes to všechno vypadá k světu a nemůže za to jen silná dávka nostalgie.

The Curse of Issyos je ve svém jádru akční plošinovkou se silnou řeckou mytologií. Hráč se vžije do role Defkaliona rybařícího na klidném moři, když v tu ránu uslyší hlas bohyně Athény. Ta mu řekne ať si pospíší zpátky domů, protože ostrov Issyos byl prokletý Olympem. Rybář se tak sebere a vydá se zachránit vlastní dceru. A tady začíná vaše cesta novou hrou.

Herní doba by se měla pohybovat kolem 45 minut, přičemž se podíváte do sedmi úrovní, porazíte devět bossů a potkáte přes čtyřicet nepřátel. The Curse of Issyos se prý inspiruje ve starých hrách jako je Vampire Killer, Rastan, Kenseiden, Rygar a Ninja Gaiden, ale na rozdíl od nich vychází jako freewarovka. Zájemci o retro akci nechť zamíří sem a mohou rovnou stahovat a rozpomenout se na období disketovek.

V některých úrovních na vás čekají prý i různá tajemství, včetně jednoho tajného levelu, který může změnit celý konec hry. Hra by měla prý také nabízet jak rychlé a přímočaré úrovně, tak trochu větší levely, ve kterých už můžete herní prostředí i prozkoumávat a objevovat všemožná tajná zákoutí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články