Stealth akce Path of Shadows vám dovolí ovládat stíny
zdroj: tisková zpráva

Stealth akce Path of Shadows vám dovolí ovládat stíny

1. 11. 2013 19:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Zajímavých stealth her není nikdy dost a novinka Path of Shadows by mohla uspokojit tužby všech stealth pozitivních hráčů. I když jen částečně. Path of Shadows je totiž malý studentský projekt, na kterém pracovalo pět lidí a vznikl v rámci IGF - Independent Games Festival. Ten krátký kousíček, který studenti udělali, je volně ke stažení na oficiálních stránkách hry zcela zdarma.

Nejde o komerční projekt a studenti na něm ani nechtějí vydělávat, má jít pouze o věc do jejich portfolia a o ukázku toho, co umí. A minimálně z obrázků a dvou videí hra vypadá sice jednoduše, ale moc pěkně. Premisou je stealth postup a manipulace se stíny. Na zádech máte zobrazené symboly, které značí vaši sílu. Používáním schopností a postáváním na světle o symboly a sílu přicházíte, ve stínech ji zase získáváte.

S pomocí síly se můžete například teleportovat na krátké vzdálenosti nebo vidět skrze zdi. Když potřebujete nutně někam, kde stíny nejsou, můžete si je tam vytvořit a do vámi vytvořeného stínu můžete schovat i tělo zabitého nepřítele. Kdybyste si chtěli Path of Shadows vyzkoušet, tak upalujte na stránky hry.

...

Jen vězte, že minimální hardwarové nároky jsou Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM a grafická karta s alespoň 512 MB paměti. Doporučené hardwarové nároky jsou pak Intel i5, 4 GB RAM a grafická karta s 2 GB paměti. Path of Shadows překvapivě nepohání Unity nebo podobný engine, ale blíže nespecifikovaný “next gen custom engine”, který má podporu Full HD a Nvidia 3D Vision. A na studentský projektík to vypadá moc pěkně.

Nejnovější články