Šéf Take-Two krotí vášně: Mafia III a Grand Theft Auto V jsou prý úplně jiné hry
zdroj: tisková zpráva

Šéf Take-Two krotí vášně: Mafia III a Grand Theft Auto V jsou prý úplně jiné hry

11. 8. 2015 12:19 | Preview | autor: Adam Homola |

Žádná městská akce v otevřeném světě se srovnání s Grand Theft Auto hrami nevyhne. Výjimkou není ani nedávno oznámená Mafia III, která může z prvních informací něco jako dobové GTA ze šedesátých let připomínat. Ať už si myslíte, že je to dobře nebo naopak, šéf Take-Two se o jakékoli podobnosti odmítá bavit. Podle Strausse Zelnicka jsou Mafia III a Grand Theft Auto V rozdílné hry, které by se neměly vůbec srovnávat.

Mafia III nabídne podle Zelnicka odlišný zážitek než GTA V. Šéf Take-Two to řekl v rozhovoru s investory, když byl dotazován na podobnost Mafie s hrami od Rockstaru. Je pravda, že se sérií GTA nejde nic moc porovnávat, na druhou stranu by vedení Take-Two určitě chtělo mít z Mafie "další GTAčko" a těžit z obrovské popularity hry.

Jenže je otázka, jestli to myslel Zelnick upřímně... Jestli se raději jen nesnažil držet naděje investorů na uzdě. Kdyby začal Mafii III přirovnávat ke GTA V a vůbec k produkci Rockstaru, mohli by mít investoři příliš velká očekávání - GTA V je jedna z nejlépe prodávaných her v celé historii herního průmyslu a na takovou metu bude s Mafií extrémně těžké dosáhnout.

zdroj: Archiv

Pokud by pak Mafia III prodala třeba "jen" jeden nebo dva miliony kusů, mohli by to pak investoři vpálit Zelnickovi zpátky a jejich zklamání by se mohlo změnit v nedůvěru ve schopnosti vedení. Možná právě proto Zelnick raději krotí vášně předem a Mafia III ke GTA V nechce moc přirovnávat.

Z rozhovoru s investory jsme se také díky GameSpotu dozvěděli, že Mafia III vyjde ve fiskálním roce 2017, což znamená nejdříve v dubnu 2016 - teprve tehdy pro Take-Two skončí fiskální rok 2016 a začne fiskál 2017. A vzhledem k tomu, že podobně velké hry přes léto spíše nevychází, mohli bychom Mafii III očekávat někdy na podzim nebo v zimě příštího roku. Pokud se tedy všechno stihne a nedojde k odkladu na kalendářní rok 2017.

Mafia III zdroj: tisková zpráva

2K Mafia III oznámila dva týdny zpátky a svého plnohodnotného odhalení se dočkala minulý týden během Gamescomu. Pokud vám snad něco z našeho zpravodajství o hře uniklo, tady se můžete podívat na trailer, tady na první informace o hlavním hrdinovi a zápletce a tady vám šéf vývoje vysvětlí, jak si půjde Mafia III vlastní cestou.

Nejnovější články