První informace z Mafie III mluví o Lincolnově minulosti a návratu Vita Scallety
zdroj: tisková zpráva

První informace z Mafie III mluví o Lincolnově minulosti a návratu Vita Scallety

5. 8. 2015 15:45 | Preview | autor: Adam Homola |

První trailer už máme za sebou a teď je řada na detaily, které se objevily například na IGN. Mafia III se posune do roku 1968 a do města New Orleans, kde to žije. A nejen hudbou a nočním životem, ale také organizovaným zločinem. Do toho spadne po hlavně hlavní hrdina hry Lincoln Clay, který se čerstvě vrátil z války ve Vietnamu. Lincoln je sirotek a vlastně celý svůj život hledá rodinu. Hledal ji v náboženství, v armádě a nakonec v mafiánských strukturách v New Orleans.

Po návratu z války ji našel nejprve v černošském gangu Black Mob, ale o tuhle rodinu přišel ve chvíli, kdy ji vystříleli italští mafiáni. I sám Lincoln schytal kulku do hlavy, ale naštěstí to přežil. Tady se začala formovat jeho špatná, či lépe řečeno "anti-hrdinská" stránka. Než se ale mohl pomstít, slehla se po italských gangsterech zem, respektive s nimi někdo pěkně vymetl. To vedlo k vytvoření jakého prázdna pro organizovaný zločin ve městě, které se rozhodl Lincoln vyplnit.

Mafia III zdroj: tisková zpráva

Nemusíte se ale bát, že byste na to byli sami. Jak už naznačoval trailer, k ruce máte další tři parťáky. Systém, který by byl podobný tomu v Grand Theft Auto V ale nečekejte. Lincoln Clay je jediným hrdinou a ona trojice vám bude spíše asistovat na pozadí. Haiťany zastupuje Cassandra, Iry zase zrzek Burk. A ano, onen šedivý pán je Vito Scaletta, hlavní hrdina druhého dílu, který zde bude za italskou mafii.

Nesmíte ale spoléhat na to, že by všichni tři byli vaši nejlepší kamarádi. Kreativní šéf vývoje Haden Blackman v rozhovoru pro IGN prozradil, že to bude spíše systém "nepřítel mého nepřítele je můj přítel" a tak se můžete spolehnout na to, že někdy budete mít společné zájmy, jindy ne. Pro Cassandru, Burka a Vita můžete plnit mise, nebo dělat různé jiné činnosti které se jim budou hodit, čímž si u nich šplhnete.

Když vám budou nakloněni, můžete v misích využít jejich služeb - například si pozvat partu bouchačů coby posilu, sehnat snipera jako krytí, uplatit díky nim policii, nebo sehnat mobilní obchod a během mise si doplnit či vyměnit zásoby. Svoji roli má ale trojice sehrát i v příběhu a do určité míry budou osobnost Lincolna formovat. Tohle trio na pozadí také šéfuje doupatům, jež obsadíte, z čeho plynou různé výhody pro vás, ale na druhou stranu musíte vědět kde jsou vaše hranice.

Mafia III zdroj: tisková zpráva

Poměrně lehce můžete někomu z nich šlápnout na kuří oko a pak jde to tuhého. Když překročíte určitou hranici, mohou vás potrestat, nebo vás regulérně zradit. Nezapomeňte, nepřítel mého nepřítele je můj přítel, ale pořád je to ve svém jádru nepřítel.

Z traileru jste si už možná stihli všimnout, že Lincoln Clay není typický běloch. Sám Blackman ho popisuje jako muže smíšené rasy, tedy mulata. Jedním dechem pak dodává, že vzhledem k zasazení hry do roku 1968 a do New Orleans tak budeme mít o zábavu postaráno už jen kvůli původu hlavního hrdiny.

Rasová nesnášenlivost nerovnoprávnost, fanatismus a velmi ostré reakce běžné americké veřejnosti na válku ve Vietnamu ve hře budou přítomny v nemalé míře a budou dotvářet celkovou atmosféru tehdejší doby. Některé části města či organizace budou na Lincolna reagovat jako na černocha, zatímco jiní vezmou v potaz jeho částečně bělošský původ. Od toho se budou odvíjet reakce NPC a s tím související hratelnost.

Mafia III zdroj: tisková zpráva

I přes všudypřítomný rasismus, organizovaný zločin a nerovnoprávnost bude v dobovém New Orleans spousta radostí. Máme se prý těšit na město, které žije i v noci, na skvělou dobovou hudbu, parádní americké auťáky a všechny další pozitivní věci s tím spojené. Je jasné, že tady budou tvůrci kráčet po hodně tenkém ledu, ale pokud by se jim podařilo zpracovat podobně kontroverzní témata s citem a potřebnou hloubkou, mohlo by to třetí Mafii posunout na úplně novou úroveň.

Datum vydání má Mafia III zatím stanoveno jen na "2016" a neznáme tak ani čtvrtletí, ve kterém by se hra mohla objevit. Zato ale známe platformy, kterými jsou nepřekvapivě PC, PlayStation 4 a Xbox One. Výše se můžete podívat jak na oznamovací trailer, tak na video rozhovor s Blackmanem, kde uvidíte také několik záběrů přímo ze samotné hry. Záběry z hraní lze nalézt i ve videu PC Games, byť jde z drtivé většiny o ty stejné jako má IGN. A v galerii najdete několik prvních obrázků.

Nejnovější články