Rakouská adventura The Lion’s Song sbírá se svým netradičním tématem pozitivní ohlasy
zdroj: tisková zpráva

Rakouská adventura The Lion’s Song sbírá se svým netradičním tématem pozitivní ohlasy

28. 12. 2016 17:40 | Preview | autor: Adam Homola |

The Lion’s Song staví na premise, která velkým hrám nevoní. Lehce se kolem ní otřel Alan Wake, kde šlo ale pouze o záminku dostat postavy na místo činu, zatímco zde půjde o alfu a omegu všeho dění. Lion’s Song je příběhem tří odlišných osobností, kteří jsou ve svých oborech výjimeční či takřka geniální. Každý z nich se ale trápí s vlastní verzí kreativních či společenských problémů, a je pouze na vás, jak je zvládnete vyřešit. Venku jsou zatím první dvě epizody a sklízí zatím samou chválu - zbývající dvě mají své vydání před sebou.

V průběhu příštího roku se vedle vydání třetí a čtvrté epizody pro PC podívá The Lion’s Song také na platformy Android a iOS, kam se ostatně hodí, poněvadž jde o příběhovou adventuru klasického point & click střihu. První epizodu si můžete nyní zahrát zcela zdarma na Steamu, zatímco druhá vás vyjde jen na 4 eura. Za Season Pass, obsahující všechny čtyři epizody, zaplatíte jen 10 euro, a pokud by vám první epizoda na zkoušku nestačila, můžete sáhnout ještě po prapůvodním zdroji. Tím je The Lion’s Song ve formě účastníka game jamu Ludum Dare 30 ze srpna 2014, a stáhnout si ji můžete z této stránky.

V posledně zmíněné verzi, stejně jako v první „plnohodnotné“ epizodě, se ujmete role Wilmy. Talentované studentce hudby, kterou objeví bohatý univerzitní profesor Arthur Caban, a pozve ji do Vídně. V očích Cabana je Wilma budoucností hudby, jenže ona zápasí s kreativní blokem. Proto ji Caban pošle najít inspiraci a múzu do opuštěného alpského srubu, kde Wilma najde i něco, co nečekala.

zdroj: tisková zpráva

Ve druhé epizodě se pro změnu vžijete do kůže nadaného malíře Franze Markerta, který se snaží malovat vídeňskou smetánku s unikátním citem pro vystižení strachu a chyb svých modelů. Skrze svá díla se ale Franz postupně dostává k vlastním chybám i obavám a začne čelit sobě samému. Najde se Franz? Uspokojí kritiky? A pomůže mu někdo?

Třetí epizoda Lion’s Song bude nahlížet na tehdejší svět očima geniální matematičky Emmy, na kterou se ale Vídeň počátku 20. století dívá skrze prsty. Výjimečné matematičky neměly tehdy ve světě mužů na růžích ustláno a Emma bude muset svézt o pozornost velký boj. Zda se jí to podaří, už záleží do velké míry na vás.

The Lion's Song zdroj: tisková zpráva

Čtvrtá a poslední epizoda s názvem Closure už dává tušit své hlavní téma. Celý příběh The Lion’s Song uzavře, osudy všech postav propojí, a řekne, která z nich našla to, co hledala. Na to budou mít vliv vaše volby nejen z poslední epizody, ale i z těch předchozích. Podobně jako v jiných epizodických adventurách, i tady si hra vaše rozhodnutí pamatuje, a ohýbá podle nich příběh tak, jak klikáte.

The Lion’s Song se bude i po vydání stále držet původního zadání třicátého Ludum Dare: „propojené světy“. Světy tří výjimečných umělců historického Rakouska se definitivně propojí někdy v průběhu příštího roku, kdy vyjde čtvrtá epizoda. Přesné datum vydání ale zatím nemá ani epizoda třetí, nicméně očividně je na co se těšit, soudě podle reakcí hráčů na Steamu. Po vydání poslední epizody The Lion’s Song se pak na celou hru určitě podíváme i v recenzi na Games.

Nejnovější články