Oznámení nového Dragon Age se dočkáme nejspíš už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Oznámení nového Dragon Age se dočkáme nejspíš už příští týden

30. 11. 2018 10:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Každoroční akce The Game Awards se bude letos konat už příští týden a jedno je jisté: dočkáme se hned několika velkých oznámení nových her. Jednou z nich by měla být i novinka ze série Dragon Age. Tvůrci z BioWare totiž už poněkolikáté zopakovali, že na něčem s Dragon Age v názvu pracují a teď práskli i to, že se oznámení dočkáme příští měsíc.

Oznámení nového Dragon Age tak možná na The Game Awards nebude, ale bylo by s podivem, kdyby si BioWare nechali něco tak velkého na obyčejnou tiskovou zprávu zrovna v měsíci s tak velkou a ostře sledovanou akcí. Navíc víme, že Casey Hudson, šéf studia, na The Game Awards přítomen bude.

Že se chystá nějaké nové Dragon Age, o tom víme už docela dlouho, studio ovšem hru zatím pořád formálně neoznámilo. Zatím tedy není jisté, zda půjde například o přímé pokračování Dragon Age: Inquisition, jestli to bude něco úplně jiného, nebo zda půjde třeba o free-to-play mobilní akční RPG šité na míru asijskému trhu. Snad tedy příští týden dostaneme víc než jen nicneříkající teaser a logo.

Od vydání Dragon Age: Inquisition uplynuly už čtyři roky, tudíž na nový (velký a plnohodnotný) díl čas už uzrál. Od té doby jsme toho od BioWare zase tolik neviděli – loni zvládli spoustu fanoušků zklamat s Mass Effect: Andromeda, a to je asi tak vše. Za pár měsíců pak studio vydá akční onlineovku Anthem.

Právě z ní uvidíme na The Game Awards nové záběry, jak oznámil moderátor a producent akce Geoff Keighley na svém Twitteru.

zdroj: Archiv

Na The Game Awards nebudou, možná trochu překvapivě, chybět ani Obsidian Entertainment. Ti se nechali koupit Microsoftem teprve nedávno, ale na své nové hře už pracují nejspíš delší dobu.

Jak se bude novinka Obsidianu jmenovat, co to přesně bude za žánr a jaké bude zasazení, to zatím nevíme, ale všechno se nejspíš dozvíme příští týden. Studio mezitím na svém oficiálním webu láká na oznámení hry skrze několik stylových artworků, ze kterých, alespoň na mě osobně, dýchá styl a atmosféra podobná BioShocku. Ostatně posuďte sami:

Obisidian Teaser 1 zdroj: tisková zpráva

Obisidian Teaser 2 zdroj: tisková zpráva

Obisidian Teaser 3 zdroj: tisková zpráva

Obisidian Teaser 4 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články