Megalomanská RTS Ashes of the Singularity opustila early access
zdroj: tisková zpráva

Megalomanská RTS Ashes of the Singularity opustila early access

1. 4. 2016 12:56 | Preview | autor: Adam Homola |

Po několika měsících v early acessu naznali tvůrci ze studia Oxide Games, že nastal pravý čas a svou megalomanskou strategii Ashes of the Singularity prohlásili za hotovou. Na Steamu zatím hra sbírá spíše pozitivní hodnocení, ale vydáním práce tvůrců nekončí, právě naopak. Svůj titul hodlají rozšiřovat skrze spoustu bezplatných aktualizací.

Ashes of the Singularity se v oficiálních materiálech chlubí především technologickou stránkou. O podpoře dvou různých grafických karet v jednom PC jsme už psali. Vedle toho běží hra na enginu s plnou podporou více jader i DirectX 11/12, který je od základů postavený pro 64 bitové systémy.

Více jader chce hra využívat hlavně pro údajně pokročilou umělou inteligenci, která by neměla podvádět, jak je to obvyklé v jiných titulech podobného ražení. AI třeba často ví o pozici vaší základy, zná typy jednotek, které vyrábíte, kudy na ni jdete a podle toho se připravuje. S tímhle bychom se prý v Ashes of the Singularity setkat neměli. Snad i kvůli rozsahu jednotlivých bitev, které jsou opravdu masivní a nabízí spoustu taktických i strategických možností, s nimiž by si skriptovaná AI spíš neporadila.

zdroj: Archiv

„Bez ohledu na super technologii v Ashes of Singularity je naším hlavním cílem představit real-time strategie nové generaci hráčů," vysvětluje záměr vydavatele šéf Stardocku Brad Wardell. Zároveň dodává, že tvůrci a vydavatel chtějí hráče zaujmout dlouhodobou znovuhratelností v single i multiplayeru, podporou modifikací, bezplatnými updaty a bezproblémovým multiplayerem v rankovaných bitvách i při obyčejném řádění s kamarády.

Ashes of the Singularity si můžete pořídit na Steamu, GOG nebo přímo na stránkách vydavatele Stardock - zatím pouze pro Windows. Jestli nad koupí hry přemýšlíte, můžete si přečíst lednové dojmy z hraní tehdy stále ještě rozpracované verze, nebo počkat na naši recenzi.

Nejnovější články