McGee chystá free to play Červenou karkulku ala Diablo
zdroj: tisková zpráva

McGee chystá free to play Červenou karkulku ala Diablo

12. 9. 2012 15:40 | Preview | autor: Adam Homola |

American McGee má dost unikátní jméno a zatím se mu daří dělat taky docela unikátní a zajímavé hry. Ne vždy jsou úplně super, ale často se od klasického herního mainstreamu odlišují. Nejinak tomu bude u Akaneiro: Demon Hunters. Akaneiro má být unikátní v tom, že vezme tradiční pohádku o Červené karkulce a promíchá ji s japonským vizuálním stylem a folklórem. A kdyby vám to nepřišlo dostatečně ujeté, tak to nemá být adventura, ale akční RPG dost podobné Diablu.

Karkulka bude sice v základu “hunter,” ale i tak si ji budete moct upravit dle svých potřeb a herního stylu. Ve hře budou statistiky, specializace a schopnosti a všechny si budete moc vybírat, upravovat a kombinovat. Když už má být něco jako Diablo, tak nesmí chybět loot - hromady zbraní a předmětů. To v Akaneiro: Demon Hunters chybět samozřejmě nebude a můžete se tak těšit na tisíce unikátních předmětů. Loot bude, podobně jako v Diablu, generovaný náhodně, takže se vám hned tak neokouká.

S Červenou karkulkou budete rubat monstra a duchy hlava nehlava v krásném, ručně malovaném světě. Právě vizuální ztvárnění světa a monster má vycházet z japonských zdrojů. A při pohledu na desítky nádherných concept artů, které tvůrci doposud vydali, je inspirace Japonskem jasná jak facka. Vizuální styl vodovek navíc může dost připomínat Okami, ještě když je na některých kresbách taky vlk.

zdroj: Archiv

První trailer ukazující samotnou hratelnost. Podobnost s Diablem se nezapře.

Akaneiro: Demon Hunters zatím ještě není ani v betě, ale do uzavřené bety se na oficiálním webu můžete přihlásit. Hra zatím datum vydání nemá, ale až vyjde (ještě letos), tak ji uvidíte na Facebooku, Androidu a samozřejmě PC. Po vydání by vás hra neměla stát ani korunu - bude totiž free to play. Jestli se vám Akaneiro líbí, můžete hru podpořit na Steam Greenlight. Zatím má jen pouhé dvě procenta a víc by si určitě zasloužila.

Nejnovější články