Max Payne to nebude mít ani napotřetí jednoduché
zdroj: tisková zpráva

Max Payne to nebude mít ani napotřetí jednoduché

23. 9. 2011 19:54 | Preview | autor: levis |

Od událostí z Maxe Payne 2 už nějaký čas uběhl. Hlavní protagonista ho většinu prochlastal, a proto si zase není úplně jistý tím, co se mu odehrává v hlavě. To je zhruba premisa, na které staví chystaný třetí díl téhle legendární akční série, a jak v rozhovoru prozradil víceprezident vývoje Jeronimo Barrera, po konci druhého dílu bylo nemyslitelné, aby Max navazoval na svoji někdejší kariéru u policie.

Do Brazílie, kde se bude trojka odehrávat, Max dorazil jako cizinec. Stejně jako spousta bývalých poldů, se pokusil najít práci u soukromé bezpečnostní firmy. Jeho dávný přítel Raul Passos mu dohodil zaměstnání u realitního magnáta Rodriga Branca, jehož rodina je v politických i společenských vrstvách v Sao Paulu dobře zavedená.

Samotný styl vyprávění zůstane věrný prvním dvěma dílům, ale v retrospektivě zrekapituluje i devět let, které uplynuly od událostí v Maxe Payne 2. Autoři prý přišli na způsob, jakým zúročit kořeny noir vyprávění a starých tzv. hard-boiled detektivek, a přitom je někam posunout.

Zachován zůstane samozřejmě i akční ráz hry v čele s bullet-timem, který Max Payne do her vnesl jako jeden z vůbec prvních titulů. Nemluvě také o všudypřítomných monolozích hlavního hrdiny.

Sao Paulo má ve hře připomínat temný, drsný New York, ale rozhodně z něj neuvidíte jen proslulé chudinské favely. Třetí Max má v kontrastu předvést i to, jak si tu žijí boháči a vedle nich chudí. Scéna z nedávného traileru, ve které si Max oholí hlavu, pak prý představuje stěžejní moment celého příběhu. Už se těšíte?

Nejnovější články