Horde mód v Gears of War 4 bude mít pět tříd postav a vylepšené možnosti stavění
zdroj: tisková zpráva

Horde mód v Gears of War 4 bude mít pět tříd postav a vylepšené možnosti stavění

2. 9. 2016 12:36 | Preview | autor: Adam Homola |

Kooperativní mód Horda, který se právě díky sérii Gears of War tak dobře etabloval v různých střílečkách, se v Gears of War 4 vrátí. To vývojáři oznámili už dřív, ale teprve teď se mód předvedl na videu z hraní s pořádným představením základních prvků a několika novinek. 

Sami tvůrci ze studia The Coalition nazývají zdejší evoluci módu jako Horde 3.0 a byť půjde v základu o tu stejnou Hordu, kterou si můžete pamatovat například z Gears of War 3, jistá vylepšení ji neminou. V první řadě půjde například o rozdělení hráčů do pěti rolí: soldier, sniper, scout, heavy a engineer.

Každá z rolí se hraje trochu jinak, každá má k dispozici jiné zbraně a schopnosti a každý z hráčů si tak může vybrat tu, která jeho hernímu stylu nejvíc sedí. Rozdělení hráčů do předem jasně definovaných specifických úloh by mělo účastníky zápasu přimět k větší spolupráci a kooperaci, tedy alespoň v ideálním případě. Jestli se pak zápas zvrhne jen v akční chaos, už vývojáři asi moc neovlivní.

zdroj: Archiv

Pro chaos tu navíc bude prostoru dost, vzhledem k padesáti neustále se zesilujícím vlnám nepřátel, které ještě každých deset kol posílí nějaký pořádně velký a nepříjemný boss. Zvládat všechen ten nával vám pomohou věže, ploty a další defenzivní struktury. Ty nejsou ničím novým, ale jedné zásadní změny se přeci jen dočkají.

V Gears of War 3 jste si mohli stavět věže a jiné věci jen tam, kam vám to dovolili vývojáři a už s nimi nešlo hýbat. V Gears of War 4 budete mít díky možnosti Fabricator příležitost nachystat obranný perimetr tam, kde se vám to bude hodit. Bez ohledu na původní plány vývojářů, nebo designérů dané mapy. Stavění bude dostupné opravdu všude a tak půjde vyladit obranu dané lokace do puntíku.

Jistým zpestřením budou také Gears Cards, skrze které se dostanete k různým bonusům. Půjde například o větší poškození pro konkrétní zbraně, nebo třeba možnost unést více munice. I když bude v Gears of War 4 přítomná plnohodnotná příběhová kampaň, je to právě Horda, případně jiné multiplayerové módy, díky kterým se může hra udržovat atraktivní i několik dalších let. Čtvrtý díl vyjde 11. října na Xbox One a PC.

Nejnovější články