Explorativní adventura Submerged vyjde letos i na PlayStationu 4
zdroj: tisková zpráva

Explorativní adventura Submerged vyjde letos i na PlayStationu 4

24. 4. 2015 18:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Submerged vypadá jako typická "imidžovka" od Sony typu Journey nebo Flower, protože má jít o velmi rozvážnou a poklidnou explorativní adventuru, ve které nebudou nepřátelé a asi ani dialogy, jen snaha hlavní postavy postarat se o zraněného bratra. Netypické ale je, že krom PlayStation 4 vyjde Submerged pro PC, Mac a Linux.

Na začátku hry se sourozenci Miku a Taku ocitnou na člunu, který připluje do zaplaveného města, do značné míry zarostlého flórou. Taku je zraněný, takže jej sestra Miku musí přenést v náruči do přístřeší a začít po tajemném opuštěném městě hledat a sbírat zásoby. Záběry z krásného prostředí si můžete připomenout v prvním traileru ze hry tady.

"Hratelnost jsme navrhli tak, aby neobsahovala absolutně žádné stavy, kdy by nešlo pokračovat dál, nebo kdy byste jednoduše prohráli. Můžete hrát svým vlastním tempem a s klidem v duši, že zemřít prostě nemůžete. Všechny tyhle prvky dohromady nakonec vytváří dobrodružství, které dokáže hráče uvolnit, a může si ho užít každý," napsal Ed Orman z Uppercut Games na PlayStation Blogu.

Submerged zdroj: tisková zpráva

Při hledání surovin můžete používat člun a sním třeba i teleskop. Bedny se zásobami jsou rozeseté po celém světě a někdy stačí jen nakouknout za roh, zatímco jindy je třeba vyšplhat na střechu opuštěného domu. Nicméně, vždy budete vědět, že na vás nevyskočí žádné monstrum, a tak můžete v klidu bloumat po světě a objevovat jeho zapomenuté krásy. Submerged se tak rýsuje jako čistě odpočinková a pohodová hra, která navíc vypadá moc hezky.

Nejnovější články