Diablo Immortal přesouvá rubání démonů z PC a konzolí na mobilní zařízení
zdroj: tisková zpráva

Diablo Immortal přesouvá rubání démonů z PC a konzolí na mobilní zařízení

4. 11. 2018 14:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Tak jsme se toho nového Diabla přeci jen dočkali, byť ne tak, jak si to asi většina hráčů dvojky a trojky představovala. Blizzard oznámil Diablo Immortal, které vývojáři popisují jako „masivní multiplayerovou online RPG akci“ pro mobilní platformy. Až Diablo Immortal vyjde, zahrajeme si ho pouze na Android a iOS.

Nejenže jde o první hru ze série Diablo od roku 2012, jde také o první mobilní hru Blizzardu. Přesněji řečeno první hru určenou výhradně pro mobily a vyvíjenou pouze pro ně. Hearthstone začal jako PC hra, která se svého mobilního portu dočkala až později.

Diablo Immortal bude příběhově zasazeno mezi události Diablo II: The Lord of Destruction a Diablo III. Po světě Sanctuary se budete moct prohánět jako jedna z šesti tříd: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer a Wizard. Chudák Witch Doctor se do užšího výběru bohužel nedostal.

zdroj: tisková zpráva

Tvůrci zdůrazňují, že podobně jako ostatní hry Blizzardu bude i Diablo Immortal neustále se vyvíjející a bobtnající hra. Plánují se nové dějové linie, nové hratelné postavy, nový loot, výzvy a podobně. Ve hře samozřejmě nechybí crafting, vylepšování postav, možnost hrát sám nebo s kamarády, nakupování a tak dál.

Dalším prvenstvím pro Diablo Immortal je fakt, že nejde tak úplně o hru od Blizzardu. Na vývoji nového mobilního Diabla se totiž podílí i čínský NetEase Games, dlouhodobý obchodní partner Blizzardu.

zdroj: tisková zpráva

Datum vydání v tuto chvíli ještě neznáme, nicméně návštěvníkům BlizzConu byla k dispozici hratelná ukázka. Vývojáři se nepodělili ani o datum vydání, ani o obchodní model. Zatím se můžete na webu hry jen předběžně registrovat.

Nejnovější články