Další díl Prince of Persia by mohl být po vzoru Raymana ve 2D
zdroj: tisková zpráva

Další díl Prince of Persia by mohl být po vzoru Raymana ve 2D

18. 4. 2014 12:03 | Preview | autor: Adam Homola |

Po delším laborování s králíky se Rayman konečně našel v parádní 2D podobě, která vypadá, zní a hraje se skvěle na PC i konzolích (Legends, Origins), ale i na mobilech (Fiesta Run). Podobnou cestou se možná vydá i série Prince of Persia, pokud budeme věřit francouzské stránce Le Portail Du Jeu Video. Francouzští kolegové se od nejmenovaných zdrojů doslechli, že nový Prince of Persia od Ubisoft Montpellier bude mít 2D podobu, protože použije UbiArt Framework, který pohání poslední Raymany nebo třeba aktuální Child of Light.

Podle Le Portail Du Jeu Video využije nový Princ stejný způsob animací jako poslední Rayman - princovo tělo má být rozděleno na několik částí (trup, nohy, ruce, hlava apod.), kdy vývojáři mohou animovat každou část nezávisle na jiné. Princ by měl umět běhat, skákat po zdech, ohánět se mečem a vůbec dělat klasické činnosti, na které jsme z minulých her série zvyklí.

Další Princ pro nové konzole a mobily určitě vyjde, jen je otázka, jestli půjde po vzoru Raymana o 2D titul, nebo jestli v Ubisoftu jiný tým kutí spíš "velkého" Prince v opulentním zpracování. Už v minulosti Ubi naznačila, že se dočkáme Far Cry 4, dalšího Prince of Persia a snad i Beyond Good and Evil 2. Osobně bych se novému Prince of Persia ve 2D zpracování nebránil - pokud by měly být kvality hry stejné jako u posledních dvou Raymanů, není snad co řešit.

Nejnovější články