Čtyři jezdci Apokalypsy v Darksiders: Wrath of War
zdroj: tisková zpráva

Čtyři jezdci Apokalypsy v Darksiders: Wrath of War

31. 5. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Rubanice ve stylu God of War, průzkum rozsáhlého světa á la Zelda, puzzly a velký potenciál. PREVIEW & TRAILER

Slibnou third-person konzolovou rubanici Darksiders: Wrath of War si mohli osahat kolegové z IGN a jejich dojmy jsou veskrze pozitivní. Předně připomínají, že ač hra na první pohled svým stylem připomíná série Devil May Cry či God of War, syrová a současně i velice stylová akce tvoří jen část herní náplně. Pak je tu ještě sympatický průzkum otevřeného světa a silné RPG prvky, jež tu připodobňují pro změnu k sérii The Legend of Zelda. Aby byla motivace hráčů pro eventuální průzkum herního prostředí co největší, dávají tvůrci na vědomí, že bude všude poházená spousta předmětů pro sebrání. Má jít přitom o věci takového ražení, ze kterých hlavní postavě, Válce, jednomu ze Čtyř jezdců Apokalypsy, bude plynout výrazný profit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Během častých střetů budete moci využít mnoho zajímavý komb při dynamické obměně zbraní ve vašem držení. Počítaje v to obrovitý meč, házecí shurikeny nebo nepříjemný hák, nacházející se na konci dlouhého řetězu. Právě s ním si budete moci např. přitáhnout vybraného oponenta až k sobě, posléze jej srazit k zemi masivním vertikálním sekem svého meče a ve finále oběť dorazit několika kulkami ze střelné zbraně. Za každého zlikvidovaného nepřítele tu získáte duši, již bude možné přetransformovat do nějakého vypečeného upgradu, počítaje v to i možnost ovládat samotné živly. Pro konkrétní příklad: na jednom místě narazíte na neprostupné dveře. Nicméně v případě dostatečného množství ulovených duší si budete moci koupit speciální předmět pro ovládnutí elementu Země. Tady to bude obrovitý kamenný obr, který na váš příkaz dříve neprostupné dveře odsune. Ovšem prý se nejenom u něj dočkáte i mnohem komplexnějších aktivit a modelů spolupráce.

Jiná herní pasáž vás bude konfrontovat s úkolem zlikvidovat Strážce věže, Tiamata, jenž krouží u jejího vrcholu. Nicméně dostat se až k němu nahoru bude prý výlet na několik hodin, během kterých budete střídavě bojovat a dále řešit rozličná puzzle. Jako je aktivace soch držících meče, což vám následně otevře příslušné dveře v komplexu. Ovšem nadějete se i komplexnějších nápadů s důrazem na vaši zručnost. Dříve zmiňované shurikeny označené jako Crossblades totiž bude možné zaměřit na několik cílů naráz. Pokud tím prvním bude např. hořící pochodeň a druhým pak bomba, můžete oheň z prvního cíle přenést na druhý a iniciovat výbuch, jenž vám výrazně napomůže ve vašem úsilí. Třeba při srážce s anoncovaným Tiamatem, u čehož nemá chybět ani tradiční sekvence s včasným stisknutím adekvátních tlačítek.

zdroj: Archiv


Darksiders story trailer

Ačkoliv má být začátek hry hodně lineární, poté, co dostanete k ruce válečného oře, nádech se výrazně změní - a zlepší. Herní svět má být obrovský a dočkáte se v něm rozmanitých scenérií, velkolepých panoramat měst či pouště plné popela. Čeká vás prý přehlídka klasických dungeonů, stejně jako explorace moderních mrakodrapů. Do výšin se však bude možné dostat i na hřbetě okřídleného koně, jakkoliv asi půjde o jednorázové využití ve speciální úrovni, kde se při jejím průletu budete nuceni umně vyhýbat potížím v podobě impů a dalších kreatur. Podle názoru IGN mají v sobě Darksiders mimořádný potenciál a pokud se jej podaří zdárně převést do hry, mohlo by jít o jeden z velkých hitů tohoto roku.

Darksiders: Wrath of War od THQ vyjdou na podzim tohoto roku a to na konzolích PS3 a X360 - více v našem dřívějším zpravodajství:

Trailery: Dawn of War 2, Darksiders, Bionic Commando  [16.7.2008 20:20 - jd]
Videa: Empire Total War, Darksiders, Code of Honor 2  [14.6.2008 18:18 - levis]
Proti andělům i démonům v Darksiders: Wrath of War  [13.4.2008 16:16 - levis]
Konec světa v biblických Darksiders  [2.4.2008 13:13 - levis]
Bližší pohled na Darksiders: Wrath of War  [7.9.2007 12:12 - mart]
zdroj: IGN

Nejnovější články