Chodící monstra z karetní RTS BattleForge
zdroj: tisková zpráva

Chodící monstra z karetní RTS BattleForge

14. 5. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na bojiště přetáhnete některou z karet v balíčku a může se do bitvy - to vše od autorů Spellforce. + OBRÁZKY, TRAILER

EA Phenomic mají bohaté zkušenosti v žánru coby autoři série Spellforce a proto se netřeba bát, že by chystané RTS BattleForge od EA chybělo něco zásadního. Čím se však bude od konkurence lišit jsou hrací kartičky, které zastoupí stavění budov nebo těžení surovin: bude na nich záviset síla vaší armády i dostupná kouzla. Jádro hry přitom zůstane věrné klasickému modelu běžné strategie - od pohybu jednotek až po jejich kontrolu v bitvě.

V dolní části obrazovky uvidíte váš balíček: kliknutím kteroukoliv z karet vytáhnete a zjistíte si tak její přesnou sílu, popis, atributy i sílu. Vedle toho budou v balíčku umístěny i kartičky s kouzly, takže než vytáhnete do bitvy, budete mít přehled o tom, co si můžete dovolit a na jaká kouzla spoléhat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jednotky zhmotníte jednoduše tak, že kartičku z balíčku přetáhnete na hrací plochu, tedy pokud se nachází v blízkosti dalších jednotek nebo na vámi kontrolovaném území. Mapy budou totiž rozdělené na několik regionů, které ovládnete dobytím jedné klíčové budovy (většinou střežené vojsky protivníka). Vedle těchto ve hře naleznete minimum staveb, a když už, většinou půjde o obranné věže.

Co se týče jednotek, ty se budou lišit čtyřmi druhy velikosti: od klasických vojáčků až po obrovská chodící monstra jako na obrázcích. Tyhle potvory vás sice budou stát odpovídající sumu, ale pak s nimi budete moci prorážet obranné zdi a kosit nepřátele v houfech. A pokud byste se snad proti jedné z těchto příšer sami ocitli, pak coby dobrá motivace může sloužit fakt, že pokud byste ji zabili, získáte její kartičku a tak se rázem přiřadí po bok vašich vojsk.

zdroj: Archiv


BattleForge debut trailer

Co se týče síťové hry, autoři slibují kooperativní kampaň i klasické skirmishe až pro dvanáct hráčů. Vedle toho hra přinese také online tržiště, kde budete moci nakupovat booster packy, prodávat a různě šmelit vaše mizerné i cenné kartičky nebo se účastnit aukcí.

BattleForge vyjde koncem roku pro PC - více v odhalení.
zdroj: GH, Gamespot, 1UP

levis

Nejnovější články