Burial at Sea změní BioShock na stealth adventuru, akce ubyde
zdroj: tisková zpráva

Burial at Sea změní BioShock na stealth adventuru, akce ubyde

4. 10. 2013 16:15 | Preview | autor: Adam Homola |

První DLC pro BioShock Infinite, Clash in the Clouds, sice potěšilo spoustu akce chtivých hráčů, ale co si budeme povídat. Kouzlo BioShocku nikdy nestálo pouze na adekvátních soubojích, nýbrž na příběhu, postavách, dialozích a prostředí. V tomto ohledu by nám měl na strunu zabrnkat Burial at Sea, chystané druhé DLC pro Infinte, které nás z oblaků zavede zpátky do podvodní utopie jménem Rapture. Irrational nyní vydali nový příběhový teaser a zveřejnili několik informací o hratelnosti DLCčka.

Burial at Sea nebude krokem stranou jen proto, že se nebude odehrávat v prosluněné Columbii, ale vrátí se do Rapture. Už by to neměla být ani zdaleka taková akce, což slyším rád - souboje mě v BioShocku nikdy moc nebavily. Ostatně za první zhruba hodinu, kdy máte ve městě najít Sally, si ani jednou nevystřelíte. Úvod by tak měl skoro připomínat adventuru.

Zahraniční novináři, kteří si měli možnost Burial at Sea zahrát, si změnu prostředí pochvalují. Rapture se sice ke konci BioShock 2 už docela okoukalo a Columbia byla velmi vítanou změnou, ale nové Rapture je prý skvělé. Nebude totiž v naprostém rozkladu jako dříve, ale naopak ho zastihnete krátce předtím. Všechno bude naleštěné, vyfintěné, všechno bude fungovat, “nepřátelé” budou pracovat (Big Daddy bude například něco vrtat z venku ve vodě) apod.

...

“Skvělým příkladem jsou vending machines. Byli jsme ve fázi, kdy je v Infinite jednoduše nikdo nepoužíval. Řešili jsme proč tomu tak je a domnívali jsme se, že to je ekonomikou. Máte prostě spoustu peněz, a když jste takhle bohatí a máte spoustu nábojů, tak máte problém. Peníze musí mít nějaký význam. Musíte ty prostředky trochu omezit. To jsme chtěli, jenže rozsah Infinite byl jednou z věcí, která se nám tak trochu vymkla z ruky. Proto jsme se na to v DLC chtěli soustředit mnohem víc,” řekl v rozhovoru s IGN kreativní šéf Ken Levine.

Vzhledem k tomu, jak málo bude v DLC soubojů, budou navíc ještě podléhat zcela jinému tempu, než rychlé a občas bezhlavé akci - jako tomu bylo občas v Infinite. V Burial at Sea nebudeme mít k dispozici ani zdaleka tolik prostředků, budeme mít málo nábojů a Elizabeth na nás nebude každou chvíli házet krabice s municí jako předtím. Celé by se to mělo točit mnohem víc kolem stealthu a opatrného využívání munice i peněz. Což zní hodně slibně. Burial at Sea zatím přesné datum vydání nemá, ale do Rapture bychom se měli vrátit ještě letos.

Nejnovější články