Blízká i vzdálená budoucnost Ghost Recon Breakpointu slibuje spoustu obsahu
zdroj: tisková zpráva

Blízká i vzdálená budoucnost Ghost Recon Breakpointu slibuje spoustu obsahu

24. 9. 2019 17:00 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft zatím nemá potřebu měnit své strategie, proto i v případě Ghost Recon Breakpoint počítejte s klasickým „rokem 1“, tedy obsahovou podporou hry po dobu minimálně jednoho roku, která se z větší části dostane ke všem hráčům zdarma. V článku naleznete informace o budoucí náplni hry, mikrotransakcích, otevřené betě a předběžnému přístupu.

Year 1

První rok updatů bude rozdělený do tří epizod. Ta první započne v den vydání a bude trvat až do ledna příštího roku. Od začátku v ní bude hlavní příběhová kampaň Operation Greenstone, která vás připraví na následný první kooperativní Raid na horu Orodruinu, tedy pardon, na docela normální aktivní vulkán plný tuhých nepřátel (obrázek níže je lehce matoucí).

V každé ze tří epizod se dočkáte jedné události trvající měsíc. Hned ta první je pořádně těžký kalibr – Terminátor T-800. Za odehrání této příběhové události získáte nové zbraně, doplňky, vozidla a oblečky.

GRB zdroj: tisková zpráva

Dále se můžete těšit na novou hratelnou třídu Technika, nebudou chybět mise frakcí (každé tři týdny dvě příběhové mise, pomocí kterých se každá frakce ve hře postupně vyvíjí), 14 denních misí a konečně obohacení PvP, kterého se týkají i nové mapy.

Tento proces se bude opakovat každou epizodu. Tedy další porce příběhu (částečně zpoplatněná, viz Year 1 Pass níže), další raid, událost, nová třída, mise frakcí a PvP. Co se umělé inteligence vašich kolegů týče, tak na té se stále pracuje, takže zpočátku je kooperace možná jen s živými hráči.

GRB zdroj: tisková zpráva

Year 1 Pass

Takzvaný Year 1 Pass je součástí Gold a Ultimate edice hry, ale můžete si ho přikoupit i ke standardní edici. Pass vám zajistí přístup k novým třídám o týden dřív a okamžitě vám je odemkne (jinak potřebujete skill pointy), vyrazíte na misi Volání sirény, rozbalíte balíček s výstrojí, náčrtem zbraně a 1 400 Skell Credity (viz níže) a hlavně prožijete pětihodinovou příběhovou kampaň druhé a třetí epizody.

Je to trošku zrada, ale pokud vás zajímá hlavně příběh v rámci Year 1, tak zadarmo nakouknete jen do první hodiny každé ze dvou epizod. Zbylé čtyři hodiny jsou určené jen majitelům Passu. Ale dá se to obejít. Nemusíte mít Pass, abyste si zahráli celé kampaně. Stačí se nechat pozvat do koopu od toho, kdo ho má.

zdroj: Archiv

Mikrotransakce

Tvůrci hezky rozepsali, co můžete získat pouhým hraním a co za prémiovou měnu Ghost Coins. Hraním vyděláváte měnu Skell Credits, nacházíte náčrty zbraní, samotné zbraně, jejich doplňky, výstroj, vozidla, zdroje pro crafting a možnosti úpravy vaší postavy.

Za Skell Credity vyrábíte zbraně z nalezených náčrtů, odemykáte doplňky, kupujete konkrétní zbraně a vybavení, odemykáte kosmetické doplňky a vozidla. Za Ghost Coins, tedy měnu, kterou si pořídíte jen za reálné peníze, si můžete koupit Skell Credity, odemknout zbraně a doplňky z nákresů okamžitě, pořídit exkluzivní vozidla a exkluzivní doplňky, nakoupit materiál pro crafting a urychlit postup za získáním časově omezených odměn (obrázek níže).

GRB zdroj: tisková zpráva

Otevřená beta, early access, vydání

Ghost Recon Breakpoint vychází už 4. října, ale pokud máte aktivovaný Uplay+ nebo si pořizujete Gold či Ultimate edici hry, pak se můžete pustit do hraní 1. října. Záleží ale na vámi zvolené edici hry a platformě. Protože jsou rozdíly mezi Uplayem, Epicem, Xboxem, PlayStationem, a dokonce i světadíly, nebudu se zde vypisovat se všemi daty preloadu a spuštění předběžného přístupu, když je všechny najdete přehledně vyskládané zde.

Ještě před tím vším ale proběhne poslední otevřená beta, od 26. září do 29. září. Avšak postup z ní se do plné hry nepřenese. Ubisoft totiž hodlá restartovat servery a spustit je až 1. října, kdy se tedy hra ve finální podobě dostane poprvé do rukou úplně všem, včetně recenzentů (verdikt tedy nemusí přijít včas).

Nejnovější články