Adventura The Perils of Man od tvůrce The Dig a Monkey Island vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Perils of Man od tvůrce The Dig a Monkey Island vyjde i na PC

27. 3. 2015 15:20 | Preview | autor: Adam Homola |

Nadějně vypadající adventuru The Perils of Man si po majitelích iOS zařízeních konečně zahrají i hráči na PC a Mac. Kompletní verze (původně hra vycházela po kapitolách) tvůrci z IF Games vydají 28. dubna tohoto roku a zajímat by vás hra mohla, protože za ní stojí třeba LucasArts veterán Bill Tiller. Svého času pracoval třeba na Monkey Island nebo The Dig, ale prsty má i v povedených adventurách A Vampyre Story nebo Ghost Pirates of Vooju Island.

"Po skvělém ohlasu od hráčů a médií v minulém roce, a na základě četných žádostí, jsme se rozhodli vydat i desktopovou verzi The Perils of Man. Díky Vertigo Games, kteří nám pomohli s klíčovou poslední fází vývoje, jsme teď v situaci, kdy můžeme vydat verzi hry pro PC a Mac, ale též plnohodnotnou verzi pro iOS. Za podporu a pochopení naší komunity v posledních měsících jsme vděční," napsal v tiskové zprávě Mike Huber z IF Games.

PC verze hry bude obsahovat všech sedm kapitol a máme počítat i s podporou Steam achievementů a ukládání pozic do cloudu. Každá z kapitol by měla dle slov tvůrců zabrat něco mezi 2 - 3 hodinami, takže by z celé hry mohl být docela dlouhý zážitek, navíc jen za cenu 10 euro.

The Perils of Man se také chlubí kombinací hratelnosti z pohledu třetí i první osoby a cestováním v čase - právě díky němu můžete procházet zpětně některé reálné historické události, které mají hrát v kontextu příběhu důležitou roli.

zdroj: YouTube.com

Cestování v čase má hrát v příběhu vůbec prim. Celý kolotoč se spustí nečekaným balíčkem, adresovaným hlavní hrdince Aně Eberlingové. Balíček pochází od jejích ztraceného otce, což udělá z Any detektivku, která se snaží přijít věcem na kloub. Během pátrání zjistí, že její předci vynalezli neskutečnou technologii, díky které mohli eliminovat nejistotu.

Na konec by mělo jít právě na rozhodní Any, potažmo hráče, jestli technologie, díky které může být svět dokonale předvídatelný, je pro lidstvo zhoubou, nebo naopak požehnáním. Než se ale propracujete k finálnímu rozhodnutí přes 24 různých prostředí a spoustu (prý) náročných puzzlů, uplyne spousta hodin. Trailer vám už napoví víc a něco málo prozradí i obrázky, na které se můžete podívat v galerii.

Nejnovější články