Vesmírná střílečka Chorus slibuje dospělý příběh i dynamickou akci
zdroj: Deep Silver

Vesmírná střílečka Chorus slibuje dospělý příběh i dynamickou akci

7. 5. 2020 19:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na čtvrtečním Inside Xbox se neukázalo zas tolik neoznámených her, abychom je mohli přehrabovat vidlemi, ale jednou z těch zajímavějších byla nová vesmírná střílečka Chorus. Singleplayerové příběhové dobrodružství o osobní pomstě a boji proti temnému kultu spojí pilotku Naru a její vesmírnou lodičku Forsaken, která oplývá vlastním vědomím. A také by chtěla posunout dosavadní hranice vesmírných válek.

Chorus je novým počinem studia Fishlabs, které spadá pod německý Deep Silver a dosud má na kontě samé mobilní hry a také porty Saints Row na Nintendo Switch. V jejich sci-fi dobrodružství si zahrajete za talentovanou pilotku Naru v jejím vesmírném plavidle Forsaken ovládaném umělou inteligencí, s nimiž společně budete po galaxii nahánět a lovit agenty tajemného kultu, z nějž ona sama ve zlém odešla. Má jít o temný, dospělý příběh o vykoupení zasazený do imerzivního prostředí širého, nikoliv pustého vesmíru.

Teprve uvidíme, jestli skutečně půjde o „evoluci žánru vesmírných stříleček“, jak slibuje popis na oficiálním webu. Zveřejněné záběry připomínají pohledem za lodí třeba sérii Everspace, ale třeba Fishlabs přispěchají s nějakým neotřelým konceptem. Jedna pilotka a jedna loď totiž prý dohromady tvoří jednu neobyčejně smrtící zbraň, která bude mimo úhybných manévrů či vrtulí disponovat také schopnostmi telekineze a teleportace.

zdroj: Inside Xbox

Stejně jako ostatní hry z aktuálního Inside Xbox i Chorus vyjde v rámci programu Smart Delivery, takže si ho budete moct v rámci jedné kopie zahrát jak na Xboxu One, tak na nadcházejícím Series X. Dočkat bychom se ho měli v roce 2021 a objevil se už i na Steamu, takže se pravděpodobně dostane i na konzole od Sony.

Za zmínku stojí, že má Chorus shodný název s loni oznámeným Chorus: An Adventure Musical od Summerfall Studios bývalého scenáristy BioWare Davida Gaidera. V něm ovšem spíš než laserovými děly budete bojovat prostřednictvím svých hlasivek a namísto vesmírných pirátů nahánět múzy. Tak si je nepopleťte.

Nejnovější články