Tvůrce výborné filmové adventury Her Story připravuje nový interaktivní thriller
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce výborné filmové adventury Her Story připravuje nový interaktivní thriller

17. 7. 2017 14:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo by to býval řekl, že ze sedmi rozhovorů s jedinou ženou se dá sestavit naprosto vynikající hra. Přesně to se ovšem povedlo Samu Barlowovi, britskému nezávislému vývojáři, s jeho adventurou Her Story, jejíž devítkovou recenzi si můžete přečíst zde. Barlow se teď na svůj úspěch chystá navázat dalším „interaktivním filmem“ jménem Telling Lies. Ten se pustí do říše politického thrilleru, bude podpořen výrazně vyšším rozpočtem a prý by do rolí svých 3 až 4 postav mohl nalákat i hollywoodské herce.

Zatím není jisté, jak přesně bude probíhat interakce s filmečky, ale vsadil bych se, že se příliš neodchýlí od systému Her Story. Tam jste zadáváním klíčových slov odhadnutých z odpovědí vyslýchané ženy nacházeli stále další a další videa, která vám postupně odkrývala celé tajemství. Větší počet postav nejspíš způsobí nějaké úpravy, ale na podrobnosti si budeme muset počkat.

Barlow jako svou největší inspiraci cituje film Rozhovor z roku 1974 v hlavní roli s Genem Hackmanem, který natočil legendární režisér Francis Ford Coppola. Jde v něm o odposlouchávání, konspirace, tajemství, vraždy a sedmdesátkové kníry, a kromě posledního artiklu vůbec není nerozumné podobná témata očekávat i v Telling Lies. Jen si je ještě zkombinujte s psychologickou krizí moderního člověka zobrazenou ve filmu Stud od Steva McQueena.

Finanční, vydavatelskou a organizační stránku zajišťuje společnost Annapurna Pictures, konkrétně její nová divize Annapurna Interactive, která stojí za skvělou adventurou What Remains of Edith Finch (ta se u nás dočkala taktéž devítkové recenze). Barlow se tak může soustředit výhradně na psaní nelineárního scénáře, srdce celé hry. Natáčení by prý mohlo začít buď na konci letošního roku, nebo začátkem toho příštího.

Jsem velice rád, že Barlow svou studnici interaktivně filmových nápadů dosud nevyčerpal. Her Story mě překvapila tím, jak strašně moc jsem si ji užil, a duchovního nástupce s vyšším rozpočtem bych si zahrál okamžitě a bez váhání. Chcete-li se dozvědět další podrobnosti nebo si přečíst rozhovor s autorem, v němž vysvětluje, co ho motivuje k používání netradičních metod herního vývoje, klikněte na tenhle odkaz, za nímž se skrývá exkluzivní reportáž magazínu Variety.

Nejnovější články