Téměř celá série Call of Juarez je po neobjasněném zmizení zpátky na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Téměř celá série Call of Juarez je po neobjasněném zmizení zpátky na Steamu

30. 4. 2018 14:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zhruba před měsícem se objevila nečekaná zpráva o postupném mizení her westernové série Call of Juarez ze Steamu. Oficiálních informací jsme se bohužel nedočkali, ale dá se předpokládat, že v tom sehrálo svou roli vypršení licence na straně vydavatele, tedy Ubisoftu. Nyní jsou hry zpět. Tedy až na jednu. Její absence vás ale nebude mrzet.

Původní Call of Juarez a její pokračování Call of Juarez Bound in Blood a Call of Juarez: Gunslinger jsou opět k mání v digitálních obchodech na počítačích i konzolích. Tedy ty obecně dobré hry z celé série. Nevrací se pouze Call of Juarez: The Cartel, která se dočkala opravdu špatného přijetí a byla dokonce ze strany Ubisoftu označena za „pěkně velký omyl“. Takže žádné slzy v tomto směru.

Je otázkou, zda je špatná kvalita důvodem přetrvávající absence digitální verze The Cartel. Bez oficiálního vyjádření se můžeme pouze domnívat, že práva na značku Call of Juarez přešla zpátky do rukou vývojářů ze společnosti Techland, což ovšem nevysvětluje chybějící díl.

zdroj: Archiv

Nicméně i tehdejší mizení her probíhalo postupně, takže je jistá šance, že se časem vrátí i Call of Juarez: The Cartel. To si však mohou přát jen ti nejotrlejší hráči. Ale zbylé tři díly jsou rozhodně hodny doporučení, pokud jste se s nimi ještě nesetkali. Ten poslední z nich se od našeho Lukáše dočkal opravdu povedené, netradiční videorecenze (viz výše), kterou by měl pro její zábavnost zhlédnout naprosto každý.

První a druhý díl najdete na Steamu za 10 eur, nejnovější Gunslinger s opravdu vysokým uživatelským hodnocením je na pár dní ve slevě za 8 eur. Bound in Blood a Gunslinger mají dokonce k dispozici demoverze, tak je můžete bez výčitek vyzkoušet. Jinak berte, než zase ze záhadných důvodů zmizí… A vůbec bych se nezlobil, kdyby tyto události byly předzvěstí dalšího připravovaného dílu. Westernových stříleček a dalších žánrů s tématem Divokého západu je jako šafránu, byť je pravda, že se brzo chystá plné vydání Wild West Online.

AKTUALIZACE: Tak jsme se nakonec dočkali oficiálního vyjádření. Společnost Techland, respektive vydavatelská odnož Techland Publishing skutečně získala práva na značku Call of Juarez. Nicméně Techland Publishing na Steam vrátila pouze Call of Juarez: Gunslinger (zbylé dvě hry stále uvádí jako vydavatele Techland a Ubisoft). Tím se dá vysvětlit absence Call of Juarez: The Cartel, kterým si nové vydavatelství Techlandu nechce kazit portfolio.

Nejnovější články