RPG série Might & Magic se po 11 letech vrací s novým dílem
zdroj: tisková zpráva

RPG série Might & Magic se po 11 letech vrací s novým dílem

21. 3. 2013 19:45 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Jako blesk z čistého nebe dnes došlo na oznámení vývoje Might & Magix X Legacy, tedy ano, pokračování kultovní RPG série. Titul má vyvíjet německé studio Limbic Entertainment a jeho story naváže na příběh Might & Magic Heroes VI. Potud milá anonce, šokantnosti však ještě neskončili - čekáte-li totiž "něco jako Skyrim", moderní záležitost pro hory hráčů, jste na omylu. Legacy totiž dle úvodního teaseru působí jako odpověď Ubisoftu na Legend of Grimrock!

Zpět je pochodování po čtvercích - dlaždicích (jako v Dakrside of Xeen?), tahové souboje, nechybí dungeony ni města - Legacy se ostatně pyšní mottem "Old School, New Rules". Krajinou bude hráč moct poskakovat se čtveřicí vlastnoručně vytvořených hrdinů různých ras.

Celé oznámení je prozatím ještě teplé, oficiální web třeba ještě před chvílí neběžel, ví se však, že cílovou platformou je PC a hra má vyjít letos. Leckoho určitě potěší formulace důvodu návratu k old schoolu – totiž snaha "vyjádřit respekt vyzkoušené a osvědčené tradici položené fenomenálními předky". Milé, nostalgické....

...

Připomeňme, že poslední díl Might & Magic vyšel před pěknými jedenácti lety, vynecháme-li tedy Heroes spin-offy, z nichž poslední vyšel předloni.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články