Retro střílečka Dusk míří do early acessu i s multiplayerem
zdroj: tisková zpráva

Retro střílečka Dusk míří do early acessu i s multiplayerem

3. 1. 2018 8:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Quake, Heretic, Doom, Hexen, Redneck Rampage a spousta dalších devadesátkových her stála Davidovi Szymanskimu vzorem při vzniku retro střílečky Dusk. Ta v sobě odráží tehdejší obtížnou hratelnost, absolutní jednoduchost ovládání, na dnešní poměry až moc svižnou akci, a samozřejmě i „čtverečkovanou“ 3D grafiku s 2D prvky. Na vydání Dusku si ještě pár měsíců počkáte, ale už příští týden se můžete pustit mezi okultisty v předběžném přístupu.

Někteří z vás jistě vědí, že Dusk je už nějakou dobu na Steamu v předprodeji. Ten se moc neliší od early accessu, protože za svých 20 eur rovnou dostanete hratelnou verzi s první a druhou epizodou. Přesto se tvůrci rozhodli přejít do předběžného přístupu, aby byli ještě blíže hráčům a jejich zpětné vazbě (údajně na popud telefonátu od Valve).

Pro současné majitele se vůbec nic nemění. I když, pokud jste si hru pořídili před Vánoci, jako poděkování dostanete její deluxe verzi. Ta obsahuje digitální artbook a kompletní metalový soundtrack z ruky Andrewa Hulshulta, a bude běžně o 10 eur dražší. Vy ostatní vyhlížejte 11. leden, kdy dojde ke spuštění early accessu.

zdroj: Archiv

V rané verzi hry vám budou plně k dispozici obě dosud vydané epizody, včetně dvou nekonečných arén a multiplayeru (zde zvaného DuskWorld). Tvůrci nás zároveň ubezpečují, že přechod do předběžného přístupu neznačí další roky vývoje. Právě naopak – Dusk by měl vyjít pár měsíců nato.

Za early access může i obrovský zájem, se kterým tvůrci úplně nepočítali. Dosud prodali na 7 500 kusů a dalších 30 tisíc je uloženo ve wishlistu uživatelů Steamu. Early access tak (snad) zajistí, že vás při vydání čeká perfektně dotažená hra.

Ještě je tedy potřeba dodělat třetí epizodu, třetí nekonečnou arénu, a pořádně spolu s komunitou vyladit hru pro více hráčů. Pak bude Dusk prohlášen za dokončený, ale tím jeho vývoj neskončí. V plánu jsou třeba verze pro Mac a Linux, implementace Steam Workshopu, a možná se dostane i na kooperativní mód. Tak uvidíme.

Nejnovější články