První velký update přidává do Metra Exodus New Game+ a komentář vývojářů
zdroj: tisková zpráva

První velký update přidává do Metra Exodus New Game+ a komentář vývojářů

26. 3. 2019 15:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nebudu nic zastírat: kdybych měl čas, hned bych se do Metra Exodus vrátil. Výlet to byl nezapomenutelný. S úsměvem vzpomínám na krásná prostředí, hutnou atmosféru, skvělý crafting, fajnový stealth… Pokud vás podobně jako mě hra nadchla a máte to štěstí, že s ní můžete strávit další hodiny, nyní to má díky updatu ještě větší smysl.

První velký update Metra Exodus má své vlastní označení Ranger a jeho největším přínosem je mód New Game+. Jakmile zhlédnete závěrečné titulky, objeví se vám v menu hry nová položka s mnoha a mnoha nastaveními. Do opětovného hraní naskočíte se všemi zbraněmi a výbavou, které jste nalezli v průběhu předchozího průchodu.

Nicméně máte k dispozici spoustu dalších proměnných, kterými upravíte hratelnost na míru vašim tužbám. Přijde vám snadné tahat s sebou několik zbraní? Tak se omezte na jednu jedinou. Zalíbila se vám kuše, ke které se ve hře dostanete docela pozdě? Určitě ano, a teď s ní můžete být od samého začátku. Nelíbí se vám, že batoh umožňuje crafting? No tak si ho zakažte!

zdroj: Archiv

A je toho ještě mnohem víc. Lidským nepřátelům můžete dát pořádné brnění a opatřit je granáty, aby představovali větší výzvu. Mutantům zase podobně ztvrdne kůže. Toužíte po časté mlze, deštích, vánicích a písečných bouřích? Stačí jen zaškrtnout takovou položku. Dokonce si můžete nastavit reálné střídání dne a noci (tedy skutečný 24hodinový cyklus) a zvýšit výskyt radiace ve světě.

Nechybí ani klasický Iron mód, ve kterém nemáte možnost manuálního ukládání, ale musíte se spolehnout na checkpointy mezi úrovněmi. New Game+ má i své vlastní achievementy/trofeje, které souvisí s novými sběratelskými předměty.

Patří k nim i zelené kazeťáky, které vám přehrají komentář vývojářů o vzniku lokace, ve které jste je našli. Ale nechcete-li je potkávat, nemusíte. Update dále opravuje bugy, přidává podporu myši a klávesnice pro Xbox One, vylepšuje RTX a DLSS na PC a přináší ještě další změny, jejichž kompletní výpis naleznete zde. Update Ranger má 6 GB.

Nejnovější články