Metro Exodus na Steamu potkala nečekaná reakce hráčů: review bombing naruby
zdroj: tisková zpráva

Metro Exodus na Steamu potkala nečekaná reakce hráčů: review bombing naruby

25. 2. 2019 12:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když se celý svět dozvěděl o nečekané časové exkluzivitě hry Metro Exodus, která připadla začínajícímu Epic Games Storu, málokdo měl z tohoto kroku radost. Většina hráčů to asi přešla mávnutím ruky a hru si prostě pořídila tam, kde to zrovna šlo, jiní se rozhodli počkat na příští rok, další díky časné předobjednávce dostali svou kopii na Steamu. A právě ti mohli vyjádřit svůj nesouhlas s rozhodnutím vydavatele Koch Media formou negativní recenze. Ale světe div se, neučinili tak.

Rozhodně není od věci se podivovat, jelikož předchozí dvě hry studia 4A Games si to na Steamu pořádně slízly. Jejich Redux verze mají za posledních 30 dní na 5 tisíc recenzí, z nichž pouhých 29 % je kladných. A to v obou případech. Stejní lidé si zjevně vylili svou zlost na obou titulech, které samozřejmě za nic nemohou.

Nicméně Metro Exodus je prozatím v úplném klidu. Hra se nedá na Steamu zakoupit, ale její karta je normálně přístupná a můžete si tak pročíst uživatelské recenze. A i když v nich často najdete urážku směrem k Epicu, palce směřují převážně nahoru (občas směřují nahoru dva prostředníky v obrázku určenému Epic Storu, ale i ty jsou doplněny pochvalným palcem).

zdroj: Archiv

Ve výsledku to znamená, že hra má velmi kladné hodnocení, konkrétně 85 % z 2 533 hodnocení. Bude jistě zajímavé sledovat, jestli se review bombing zpětně projeví v Epic Games Storu, až se tedy někdy v budoucnu zpřístupní uživatelské recenze, a pokud se vydavatel Metra Exodus rozhodne pro jejich zapnutí. Epic Games Store totiž nechá na vydavatelích, zda o recenze uživatelů stojí, nebo ne.

Nejnovější články