Nový Batman z Arkhamu připlachtí ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Nový Batman z Arkhamu připlachtí ještě letos

13. 2. 2013 13:08 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Oba dva poslední Batman tituly, čili Arkham Asylum i Arkham City, se setkaly s výrazně pozitivním ohlasem napříč celým hráčským spektrem. Což by ještě před pár lety, po sérii špatných a průměrných Batman her od Ubisoftu, čekal jen málokdo. Pro Warner Bros. je tak Batman série aktuálně pozlacenou dojnou kravkou a to by bylo, aby další díly nebyly. Vždyť Arkham City se v různých verzích a bundlech prodalo (dle neověřeného odhadu VGchartz) k osmi milionům kopií, zatímco Arkham Asylum skoro sedm milionů kopií. Warnerům na konto takových čísel musela v hlavě notně vyvstat palčivá otázka: co dál, abychom o tento zdroj příjmů nepřišli?! Odpovědí na ni samozřejmě je další Batman titul. Jde jen o to, kdy, od koho a o čem.

Kdy už je ale se vší pravděpodobní vyřešeno. V správě o hospodaření Time Warner za poslední kvartál roku 2012 finanční šéf firmy John Martin investorům slibuje, že divizi Warner Bros. čeká silný rok, o což by se měl postarat další titul v Batman Arkham sérii. Nic dalšího k tomu samozřejmě nedodává, ale znamená to, že si na Batmana můžete myslet přinejhorším pod stromeček. Což je pro fanoušky série příjemné. Podle informací VG247 by však na vývoji nového Batmana neměli být zainteresováni lidé ze studia Rocksteady, což by mohl být problém.

Poslední dvě Batman hry byly skvělé, zcela zjevně, hlavně kvůli schopnostem lidí z Rocksteady. Transfer na jiný tým by tak mohl být problematický, zejména kvůli zachování návaznosti po stránce koncepční. Poté, co Arkham City přišla s více sandboxovým prostředím a designem oproti více lineární Arkham Asylum, bude vůbec zajímavé sledovat, kam sérii stočí třetí hra. Scenárista Arkham City, Paul Dini, už loni potvrdil, že aktuální Batman hru nepíše, a nemá ani informace o tom, v jaké éře bude zasazena a jaké téma se pokusí rozvést.

Dle informací z Variety z léta loňského roku by ale nový Batman titul měl být prequelem dvou předešlých, měl by se zabývat prvním setkáním Batmana s Jokerem a vycházet by tudíž měl z tzv. Silver age éry batmanovských DC komiksů z 50. let 20. století. Pokud jste fandové Batmana, potažmo komiksů, asi tato informace pro vás má nějakou vážnou vypovídací hodnotu. Pro nezasaženého, jako jsem já, neznamená v podstatě nic. Snaze posunout sérii někam jinam ale vždycky fandím, ať jde o jakoukoli značku, a v tomto případě nebudu dělat výjimku. Na podzim si prostě chci zahrát výbornou, novou hru s Batmanem. O nic víc nejde.

Nejnovější články