Herní veletrh For Games 2013 představí podzimní hity i nový hardware
zdroj: tisková zpráva

Herní veletrh For Games 2013 představí podzimní hity i nový hardware

9. 10. 2013 12:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Když na konci září 2012 proběhl v pražských Letňanech první ročník herního veletrhu For Games, každého napadlo, jestli to je opravdu ročník první a ne zároveň jediný. Sami pořadatelé však mluvili o „začátku dlouhodobé akce“ a účast více než padesáti tisíců návštěvníků (viz závěrečná zpráva) napověděla, že se můžeme těšit na další ročník. A právě ten se kvapem blíží!

Druhý ročník For Games se koná od zítřka do nedělě (10. do 13. října) na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech a návštěvníky zde opět čeká představení herního hardwaru i her od řady herních firem včetně Sony, Microsoftu, Ubisoftu či Nintenda. K vidění a snad i vyzkoušení bude konzole PlayStation 4, o přítomnost Xbox One tiskovka AHP nic neříká a český MS také mlčí. Každopádně si ale na výstavě můžete vyzkoušet řadu podzimních hitů včetně Assassin’s Creed IV, FIFA 14, Beyond: Two Souls, Super Mario 3D World a dalších. Podrobnější výpis titulů, které budou na For Games 2013 k vyzkoušení, najdete v článku.

„Veletrh For Games 2013 si klade za cíl představit videoherní svět v celé jeho rozmanitosti – od rodinných titulů pro širokou veřejnost, přes aktuální herní hity až po ukázky umění profesionálních hráčů,“ říká v tiskové zprávě prezident Asociace herního průmyslu David Klepetko.  Seznam představovaných titulů to jen potvrzuje.

Sony na For Games 2013 přiveze PS4, na které si prý budete moci vyzkoušet řadu chystaných next-gen titulů. Konkrétně však tiskovka AHP žádný nejmenuje. Čekat na vás dále budou PS3 a PS Vita tituly Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6, Ratchet and Clank: Nexus, Wonderbook: Putování s Dinosaury, Invizimals: The Lost Kingdoms, Killzone Mercenary a další.

Fanoušci Nintenda si na stánku firmy mohou osahat handheld Nintendo 2DS a vyzkoušet hezkou řádku titulů nejenom pro tento handheld, ale i pro konzoli Wii U. Jmenovitě budou k dispozici chystané či již dostupné tituly The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Mario Kart 8, Super Mario 3D World, Donkey Kong Country Freeze, Bayonetta 2 nebo olympijská hra Mario & Sonic.

Ubisoft bude na For Games 2013 nejvíce propagovat Assassin’s Creed IV: Black Flag, kterou si můžete samo sebou vyzkoušet. Ale chybět by neměly ani už vydané hitovky v čele s Rayman Legends nebo Splinter Cell: Blacklist. Speciální program má Ubisoft připravený pro prezentaci hudební hry Rocksmith 2014 – podpoří ji svým vystoupení Daniel Krob (pátek) a kapely The Snuff či Mahoganio (sobota).

Microsoft na For Games 2013 předvede nový design konzole Xbox 360 a nechá vás zahrát FIFA 14, Halo 4, GoW: Judgment, Kinect Sports Ultimate, Dance Central 3 nebo Pixa Rush. O přítomnosti chystané konzole Xbox One není v tiskové zprávě žádná zmínka, tak se holt musíme nechat překvapit.

Novinkou v programu letošního ročníku For Games bude finále Mistrovství ČR ve hrách Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II, DotA 2, FIFA 13 a TrackMania Nations, které skrze přímé přenosy budete moci sledovat i u nás na Games. Jinak na vás čeká i docela solidní doprovodný program, třebas vystoupení freerunové skupiny Urban Chasers.

Souběžně s For Games poběží i veletrhy For Toys, For Babies a Model Hobby. Vstup na všechny tyto veletrhy včetně For Games vám zajistí vstupenka za 150 Kč na den.

Svůj stánek na For Games 2013 bude mít i LEVEL, takže je šance, že se tam případně někde uvidíme. Vzhledem k probíhající uzávěrce ale raději nebudeme nic slibovat :)

Více informací o For Games 2013 je připraveno na oficiálních stránkách veletrhu na adrese www.forgames.cz. Najdete zde jak informace pro návštěvníky a zájemce z řad vystavovatelů, tak postupně aktualizované novinky o programu veletrhu a předváděných produktech.

Nejnovější články