Egypťané spustili Kickstarter na ambiciózní RPG Knights of Light z Perské říše 7. století
zdroj: tisková zpráva

Egypťané spustili Kickstarter na ambiciózní RPG Knights of Light z Perské říše 7. století

1. 8. 2018 18:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hry s původem v Egyptě byste spočítali na prstech jedné ruky. Možná dvou. A pravděpodobně mezi nimi neobjevíte nic, co by stálo za zmínku. To se snaží změnit studio Rumbling Games, kterému ambice rozhodně nechybí. Pustilo se totiž do rozsáhlého historického RPG Knights of Light, které vás vezme do středověkého Iráku v 7. století. Vzhledem k původu autorů byl Kickstarter prakticky nevyhnutelný.

Knights of Light rozhodně neslibují málo. Košatý příběh se točí kolem bitvy u al-Qádisíje mezi Sasánovskou říší a Islámským chalífátem v roce 636, přičemž vaše úloha v tomto konfliktu zatím nebyla prozrazena. V každém případě na vás čekají historii věrné události, osobnosti, oblasti a stavby plné nejrůznějších cenností.

Počítá se s možností vylepšování postavy, dojde na sběr surovin, crafting vybavení, a v horských a pouštních oblastech dokonce vystrčí růžky survival prvky. Souboje nemají být nijak komplexní – dovolí vám střídat až čtyři vybavené zbraně lišící se vlastnostmi a brutálními zakončováky v podobě uťatých končetin a hlav.

zdroj: Vlastní

Kromě hlavní příběhové linie si můžete odskočit k plnění vedlejších úkolů, které ale mohou mít dopad na důležité události příběhu (když se například rozhodnete pomoci jednomu z kmenů, získáte cenného spojence). Kompletní dohrání hry by vám mělo zabrat nějakých 60 hodin.

Co se historické věrnosti světa týče, tak je jen na vás, zda si z Knights of Light uděláte další Kingdom Come, nebo radši Skyrim. Hlavní děj sice neobsahuje žádné prvky fantasy, ale v průběhu hraní vám bude několikrát nabídnuta možnost sejít z cesty a v roli jisté vedlejší postavy poodhalit mystično zdejší kultury. Ovšem nikdo vás do toho nutit nebude. Pokud toužíte po čistě historické hře, můžete tuto odbočku zcela ignorovat.

Tvůrci potřebují vybrat alespoň 100 000 eur na Kickstarteru, aby své dílo dotáhli do stavu předběžného přístupu na Steamu. Ten zpočátku nabídne pouze menší část mapy. Pokud hra jednou skutečně spatří světlo světa, dočká se ještě dvou DLC. První by na probíhající válku nahlíželo z perspektivy jiné postavy s vlastní příběhovou linií, druhé se zaměří na důsledky války.

Rumbling Games Studio se chlubí inspirací ve dvou studiích: CD Projekt Red a Ninja Theory. Od tvůrců série Zaklínač se učí především tvorbu živoucího světa a u Ninja Theory chtějí následovat příkladu Hellblade, které dokázalo, že i indie studio dokáže udělat něco jako AAA titul.

Osobně držím tvůrcům palce. Zasazení hry je opravdu zajímavé a čtvrtý Unreal Engine dokáže v šikovných rukách dělat divy. Jen mám obavy z toho, že egyptští tvůrci prakticky nemají žádné zkušenosti a rovnou se pouštějí do tak ambiciózního projektu. Naštěstí mají rozum, když datum vydání předběžně uvádějí na říjen roku 2020.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články