Do stavění hradů v Medieval Engineers se můžete pustit od 19. února
zdroj: tisková zpráva

Do stavění hradů v Medieval Engineers se můžete pustit od 19. února

29. 1. 2015 11:01 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Kdo by nechtěl stavět hrady? Ostatně, kdo někdy nestavěl hrady, ať už z písku, lega nebo dřevěných kostek? Nyní ovšem budeme mít možnost odložit reálné náhražky středověkého stavitele a pustit se do budování tvrzí, hradů, pevností či měst ve virtuálním prostoru díky chystanému titulu Medieval Engineers od českého studia Keen Software. První momenty v kůži architekta s kladivem na zádech zažijeme 19. února, kdy hra vstupuje do early access fáze.

Pro Keen Software to není žádná novinka, vždyť jejich Space Engineers se stala hitem právě už v early access fázi. Opět bude platit, že do early access verze bude tým přidávat nové prvky a funkce postupně, a jak se bude zvětšovat objem hry, začne se zvyšovat i její cena.

Na Steam vstoupí Medieval Engineers s Creative módem, v němž máte neomezené množství zdrojů, váš architekt staví okamžitě, jste nezranitelní a funguje zde levitace. Časem přibude Survival mód, v němž už to bude složitější a kromě možné smrti se budete muset postarat o materiály na stavbu a smířit se s tím, že všechno chvíli trvá. Survival mód ale bude teprve implementován.

Jak už dříve naznačil Petr ve svých dojmech z Medieval Engineers, nepůjde ve hře jen o prosté skládání bloků kamene na sebe. Kromě velkého množství materiálů, které budete využívat na hradby, střechy, podlahu, stropy apod. zde sehrají roli i mechanické síly.

Některé bloky budou potřebovat pohon lidskou silou, další třeba větrem. Jiné bloky využijí torzní systémy uvolňování energie, což v traileru představoval torzní katapult, který následně vystřídal efektivnější vahadlový katapult, tzv. trebuchet.

zdroj: youtube.com

Od oznámení Medieval Engineers skrytě plesám nadšením, protože možnost vybudovat si vlastní středověké opevnění je prostě lákavá. Ne, že by to nešlo dříve v jiných titulech, ale to se musel člověk prát třeba s náročným editorem v Mount and Blade: Warband, nebo byl odkázán na kostičkové šílenství v Minecraftu, což také není přesně to, co byste si slibovali od tvorby majestátního hradu.

Medieval Engineers nabízí, alespoň podle prvních videí a slibů, snadnou a přitom komplexní výstavbu, která se neomezí jen na nasázení čtyř zdí a střechy na nich. Pokud se, podobně jako já, těšíte na tsunami kreativity a nebojíte se nutných bugů, 19. února vychází Medieval Engineers na Steam Early Access.

zdroj: Archiv

Nejnovější články