ČR má další zajímavý projekt - akční RPG Nyrthos
zdroj: tisková zpráva

ČR má další zajímavý projekt - akční RPG Nyrthos

8. 1. 2012 13:13 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dvojice nadšenců do flashe, Martinové Jelínek a Pivko, v minulém roce založili nezávislé studio BeerDeer a nyní se rozhodli světu představit své chystané dílko, kterým je multiplatformové akční RPG bez konce jménem Nyrthos. Izometrická perspektiva a old-schoolová, i když hezky vyhlazená, grafika, čtyři školy magie se spoustou kouzel, ranec skillů a svět, který se má před hráčem postupně odkrývat a tvůrci jej budou společně s hráči rozšiřovat – to má být v letmých náznacích Nyrthos. Multiplafomita hry spočívá v tom, že bude hratelná v prohlížeči a postupně i na mobilních zařízeních s Androidem a iOS, takže byste teoreticky měli mít možnost navázat na hraní třeba na PC i poté, co zvednete zadek a vyrazíte do ulic vybaveni chytrým mobilem (a naopak to jde stejně, samozřejmě).

Krom rozvoje postavy a kosení spousty nepřátel má v plánech tvůrců své místo i craftování a možnost stavění domů či celých vesnic, o které se hráči budou starat a přetvářet tím svět k obrazu svému. Získané zdroje budou totiž investovat do dalšího rozvoje svého sídla či avatara, aby se mohli probojovat zase o kousek dál (konkrétní příklad hráčské kooperace s opravením mostu je uveden ve FAQu). Krom příběhového módu plánují tvůrci do hry zapojit i Survival a Aréna módy, ve kterých se budete moci mlátit hlava nehlava o nějakou tu trofej. Asi se to nepovede realizovat hned v první první verzi, ale prostě s tím počítají.

Základní informace na homepage určitě budí pozornost, ale mnohem zajímavější informace jsou uvedeny ve FAQu. Například se z něj dozvíte, že tvůrci hodlají během prvních měsíců tohoto roku spustit betatest a nedlouho poté vydat první verzi. Jak totiž sami zdůrazňují, hra nemá žádný konec. Budoucnost herního světa totiž do značné míry závisí na vašich rozhodnutích. S přihlédnutím k tomu, že jde o projekt, který se objevil z ničeho nic, tak vypadá zajímavě. Mrkněte na již zmíněné oficiální stránky a koukněte třeba i ke klukům na Facebook a Twitter. Jakákoli podpora, i ta morální, jim určitě udělá radost a požene je v jejich snažení dál.

Nejnovější články