Atone kombinuje vektory, severskou mytologii a rytmické hry
zdroj: tisková zpráva

Atone kombinuje vektory, severskou mytologii a rytmické hry

1. 6. 2018 11:38 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pár let zpátky jsme měli přebytek her se zombíky a mutanty, teď svou vlnu slávy zažívá severská mytologie a Vikingové. Vikings: Wolves of Midgard, God of War, Expeditions: Viking… a to jsem jen vybrala namátkou pár titulů, na které jsem si zrovna vzpomněla. Občas se ale najde hra od nezávislých tvůrců, kteří na věc nahlíží z trochu jiného, neotřelého úhlu. A tak asi vzniklo Atone.

Právě originální grafický styl je to první, co mě v traileru zaujalo – vektorová grafika je prý kompletně ručně kreslená. Wildboy Studios sice pochází z Nového Zélandu, i přes polohu na jižní polokouli se jim severskou atmosféru zachytit celkem daří.

Atone chce smíchat zajímavý příběh se zapeklitými hádankami a zároveň souboji v podobě rytmických miniher. Příběhová linka bude sledovat cestu mladé bojovnice Estry, která musí rozmotat tajemství za záhadnou smrtí svého otce.

Ten sice zemřel už před dvanácti lety a hrdinka se s jeho násilným odchodem zvládla jakž takž smířit, teď ji ale začaly pronásledovat záhadné sny a vize. Bohové včetně samotného Odina na Midgaard zanevřeli a není v něm už nikdo, kdo by chránil posvátný strom. Kromě Estry, přirozeně.

Svět bude kromě barevných vektorů plný severských příběhů a zajímavých postav jimi inspirovaných, se kterými budete moct konverzovat a odhalovat nejen tajemství hrdinčiny rodiny, ale pokusit se tak i odvrátit temnou hrozbu. Což půjde nejen skrz dialogové volby, ale především pomocí hádanek. Tvůrci upozorňují, že málokterá půjde řešit metodou pokus omyl a pokud některé z nich zkazíte příliš mnohokrát, cesta se zavře napořád.

Kdo nemá v hlavě, musí mít v nohách. Anebo vládnout mečem a sekerou. Atone si vypůjčilo systém známý třeba z Guitar Hero nebo tanečních podložek Dance Dance Revolution – na kraji obrazovky létají symboly, které musíte ve správném rytmu včas mačkat.

Hudební doprovod zní minimálně z traileru velmi příjemně a v jednotlivých soubojích se bude zásadně lišit. Autorem hudby a zvukového designu je australský skladatel Luminist, který v soundtracku míchá zvuky starých fléten, harf a dalších původních nástrojů s moderními syntetizátory a elektronikou.

zdroj: Archiv

Atone zatím vypadá jak krásně, tak poměrně ambiciózně. Většinu situací by mělo jít řešit několika způsoby a cílem některých soubojů nebude ani tak protivníka zabít, jako ho spíš přesvědčit ke spolupráci. Inu, nelítostný sever. Jeden z tvůrců, Ben Costeloe, navíc uvádí jako jednu ze svých inspirací Undertale, které bylo kromě originálního přístupu k řešení bojových situací postavené především na zajímavém příběhu. Čemuž výrazně napomohly poutavě napsané postavy.

Vydání Atone Wildboy Studios plánují neurčitě na rok 2019, a to na trojici obvyklých platforem – PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články