A Rat’s Quest: The Way Back Home odvypráví příběh krysy a myši ve stylu Romea a Julie
zdroj: tisková zpráva

A Rat’s Quest: The Way Back Home odvypráví příběh krysy a myši ve stylu Romea a Julie

19. 7. 2019 13:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Není to poprvé a asi ani naposledy, co se jako hráči vtělíme do malého šedivého tvorečka, pro kterého je svět kolem velice nebezpečný. Krysák Mat má ale odvahy na rozdávání. Vydává se totiž do toho nejvíc nepřátelského území – lidského obydlí. Riskuje svůj život, aby se dostal ke své milované Nat v akční adventuře A Rat's Quest: The Way Back Home.

Nat není krysa, ale myš, která žije v zajetí v kleci pro pobavení lidí. To se ani jednomu z hlodavců nelíbí, a tak Mat zosnuje plán na její záchranu. Všechno důležité si sbalí do batůžku a vydá se do obýváku, kuchyně, ložnice a dalších prostor, aby svou milou našel.

Mata čeká spousta šplhání po nábytku, balancování na trubkách, nebezpečného přeskakování ze skříně na skříň a tak podobně. Nejde samozřejmě o vylidněný dům, takže musí být nenápadný, schovávat se ve stínech a využívat prostředí ke svému užitku a obraně. Mnohá zvířata (jistě včetně kočky) mu půjdou po krku.

zdroj: Archiv

Mat to v lidském domě nezná, nemá proto k dispozici žádný druh navigace. Musíte si zkrátka poradit sami. Nemá ani žádné vybavení, i když na své nebezpečné cestě leccos užitečného najde. Příběh se protáhne na tři akty, přičemž úkoly a hádanky půjde řešit různými způsoby.

Zajímavé je, že se v A Rat‘s Quest: The Way Back Home střídají rovnou tři různé perspektivy – v jednu chvíli jde o normální 3D platforming, aby se hra záhy přepnula do plošinovky nebo jste na ni nahlíželi z ptačího pohledu.

Jde o prvotinu mexického studia The Dreamerians, která se chystá na počítače, PlayStation 4, Xbox One a Switch někdy v roce 2021.

Nejnovější články