Kde se zapomněla čeština pro KOTOR 2?
zdroj: tisková zpráva

Kde se zapomněla čeština pro KOTOR 2?

12. 12. 2005 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Betatesterům obrovitého překladu (info1, info2) sci-fi RPG Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords se právě dostala do rukou čtvrtá betaverze, v níž mohou v uspokojivé míře testovat už šest planet.

Hráči, kteří na tento překlad trpělivě čekají, však budou muset vydržet, protože pro běžné hraní je tato verze stále ještě nepoužitelná, a tak to zůstane až do konce. Proto nás o betaverze rozhodně nežádejte, neposkytneme vám je, protože byste si pouze zkazili zážitek z hraní. Jako menší odškodnění zde předkládám dvacítku čerstvých obrázků z přeložených rozhovorů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z více než 3.000 stránek bylo překladatelům rozesláno již 99% textu. 88% textu je přeloženo a vráceno zpět ke korektuře a 73% je zkontrolováno. I přes to všechno vám nemůžeme říct, kdy bude čeština hotová, protože to není možné reálně odhadnout. Byla to jenom moje pitomost, že jsem dříve na otázky podobného typu v dobré vůli vůbec odpovídal.

K takzvanému zpoždění (z původně odhadovaného, resp. jen letmo nastřeleného léta 2005) došlo ze dvou důvodů. Jednak díky velkému rozsahu překladu a pomalejšímu postupu prací, druhak kvůli tomu, že jsem v uplynulých měsících chtě nechtě musel preferovat (aby vůbec bylo z čeho žít) finančně podstatně lukrativnější překlady X2: The Threat pro distributora Hypermax (česká verze tohoto vesmírného simulátoru konečně dnes vyšla - pozn.jd), několika DOOM knížek, plné hry Call to Power 2 pro LEVEL atd.

Do dokončení slíbené KOTOR II češtiny momentálně investuji veškerý svůj čas, i přesto, že navzdory sponzorování od GameShopu/(X)zone/Tiscali Games/LEVELu jde z mého pohledu o dost nerentabilní projekt vzhledem k nutnosti vynaložit ještě stovky hodin času. Překlad tedy vydáme, až bude kompletně hotov, což se ale do Vánoc určitě nestane. Věřím, že celou nelehkou situaci chápete a že si v klidu počkáte na další průběžné informace o postupu prací po Novém roce.
zdroj: vedoucí překladu KOTOR2, Martin "Kovi" Kovář

kovi

Nejnovější články