Zack bude mít ve Final Fantasy VII Rebirth veledůležitou roli
zdroj: Foto: Square Enix

Zack bude mít ve Final Fantasy VII Rebirth veledůležitou roli

5. 1. 2024 8:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Že Final Fantasy VII Remake nebyl tak docela remake, ale spíše reimaginace pouhé části původní hry, už dávno víme. Jednou z těch výraznějších změn byl Zack, hlavní hrdina Crisis Core: Final Fantasy VII. Ten na konci remaku neměl být tak úplně naživu. Jenže on nakonec přežil, počítá se s ním i do dalšího dílu a vývojáři teď v rozhovoru pro Game Informer naznačují jeho novou, výrazně rozšířenou a poměrně důležitou roli.

Hlavní motivací pro tak výrazný odklon od původního příběhu je podle šéfa vývoje Naokiho Hamagučiho snaha vytvořit nový herní zážitek. S tím mají dopomoct i Whispers, ale především právě Zack a jeho nový příběh. Hlavním cílem je skrze Zacka budovat očekávání hráčů a nemít tak konec hry možná úplně identický jako před lety.

Ve Final Fantasy VII Rebirth se tak Zackova role při prohlubování chápání herního světa rozšíří a měla by víc odrážet společnou vizi původních tvůrců Final Fantasy VII, stejně jako jejich pojetí celého univerza. Hráči by tak měli díky Zackově nové roli toho mnohem více pochopit a vstřebat.

Konkrétní detaily jsou samozřejmě prozatím pod pokličkou, nicméně na další díl skládačky už dlouho čekat nebudeme. Final Fantasy VII Rebirth vyjde na PlayStation 5 už 29. února.

Nejnovější články