Final Fantasy VII Rebirth se inspirovalo u Zaklínače i série Horizon
zdroj: Foto: Square Enix

Final Fantasy VII Rebirth se inspirovalo u Zaklínače i série Horizon

14. 11. 2023 14:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Final Fantasy VII Rebirth bude rozlehlé pokračování předchozího Final Fantasy VII Remake, které v moderním hávu přinese další část původní JRPG kultovky. Jeho měřítko bude obrovské, zatímco jeho zpracování věrné předloze. I přesto, že hra nabídne o poznání otevřenější svět k průzkumu.

K této změně se během akce Paris Games Week vyjádřil jeden z vedoucích vývoje – Naoki Hamaguči, který přiznal, že se v tomto směru hra docela výrazně inspirovala u západních titulů, jako je třeba série Zaklínač nebo postapokalyptický Horizon od Guerrilla Games (děkujeme webu WCCFTECH).

„Neustále sledujeme hry, které pochází z domoviny i odjinud. Zkušenosti získané v otevřeném světě Final Fantasy XV nám hodně pomohly, ale to není vše, protože jsem osobně velkým fanouškem Zaklínače i Horizonu. Bereme si tedy příklad z toho, co se osvědčilo ve světě, ale přitom pamatujeme na to, abychom do díla přidali náš nádech a odpovídalo světu Final Fantasy VII,“ uvedl Hamaguči francouzskému tisku a webům.

Nicméně přesun do otevřenějšího světa není pouhým výsledkem vlivu západních her, případně snahy autorů ozvláštnit původní formuli. Na rozhodnutí se výraznou měrou podíleli i samotní fanoušci a jejich zpětná vazba po předchozím díle.

Podle Hamagučiho si lidé užili příběhovost Final Fantasy VII Remake, ale současně chtěli kdykoliv jít kamkoliv. Právě tyto ohlasy tým inspirovaly k tomu, aby se více zaměřil na volnost a širší možnosti průzkumu herního světa. Producent hry Jošinori Kitase poté ještě dodal, že právě zpětná vazba hráčů je pro vývoj klíčová, proto všechny vyzývá, aby se nebáli sdílet své názory.

Zda se změny projeví pozitivně, zjistíte už 29. února, kdy Final Fantasy VII Rebirth vychází na PlayStation 5. Verze pro PC zatím oznámena nebyla, ale časem se tak nějak počítá i s ní, vzhledem k tomu, že předchozí díl na počítače nakonec dorazil.

Nejnovější články