Wanderer má být zajímavý mix adventury, plošinovky a JRPG na pozadí velkolepého sci-fi příběhu
zdroj: tisková zpráva

Wanderer má být zajímavý mix adventury, plošinovky a JRPG na pozadí velkolepého sci-fi příběhu

9. 11. 2015 19:21 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Vůbec bych se nedivil, že jste o hře Wanderer ještě neslyšeli. A byla by to při tom škoda, protože kampaň na Kickstarteru končí za pár desítek hodin, Wanderer vypadá zajímavě, a možnost rezervovat si kopii hry za rozumný peníz dopředu tudíž nezní úplně marně. Tvůrci si řekli o 70 tisíc dolarů, které už (těsně) vybrali, ale pokud hráči přispějí více, mohla by hra být o fous větší nebo vyjít na další platformy vedle PC, Mac a Linux. Pojďme se však podívat na to, co vývojáři slibují v základu.

Dvě minuty dlouhý trailer odhaluje sci-fi dobrodružství zasazené do světa, ve kterém by asi každý žít nechtěl. Lidstvo muselo opustit domovskou planetu, protože se tam rozrostla zcela nová populace bytostí, které jako by snad ani nepocházely z našeho světa. Netřeba dodávat, že se jedná o bytosti nepřátelské a zároveň velmi stylově zpracované – jak už ostatně napovídá nejen trailer, ale i obrázky.

zdroj: Archiv

Hráči se z kryospánku proberou v nezáviděníhodné roli – v kůži raněného vyvrhele, kterého někdo zanechal na Zemi, zatímco se ostatní již dávno uklidili jinam. Rook, jak se hrdina jmenuje, však nebyl odsouzen ke smrti na zbídačené Zemi. Rook se původně nacházel ve vězeňské lodi, která kroužila okolo naší planety. Pouze shodou nešťastných náhod se jeho koráb snesl dolů na povrch, potažmo jen díky šťastné náhodě takovou nehodu Rook přežil.

V této chvíli začíná dobrodružství kombinující adventuru, tahové RPG a plošinovku. Rook musí posbírat partu dalších přeživších a pokusit se o nemožné – přežít a také uniknout nepěknému osudu v podobě věčného vězení.

Tvůrci tvrdí, že si berou inspiraci z řady klasických her včetně Another World, Heart of Darkness či Flashback. Vedle toho se prý inspirují i japonskými RPG, zejména v soubojích. A abych nezapomněl, tak vyprávění má probíhat ve stylu her od Telltale Games.

I stylizace slibuje mix několika přístupů – na obrázcích a videu jsou k vidění ručně malovaná pozadí, na kterém se pohybují postavičky vyvedené pixel-artovým stylem. A celé to mají, alespoň prozatím, pod palcem pouze dva chlapíci – Cris Ripamonti a Serge Lages, kteří plánují hru vydat na PC, Mac a Linux.

Wanderer vypadá zajímavě a pokud chcete tvůrce podpořit, máte ještě pořád šanci na Kickstarteru. Za dalších 20 tisíc dolarů nad rámec původní částky slibují třeba konzolový port pro stroje od Sony (Vita a PS4). Dalších 10 tisíc pak znamená port i pro Xbox One.

Nejnovější články