Vyzkoušejte časově omezené demo parkourové sekačky Ghostrunner
zdroj: All in! Games

Vyzkoušejte časově omezené demo parkourové sekačky Ghostrunner

7. 5. 2020 8:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ghostrunner je chystaná kyberpunková akce viděná z první osoby, ve které v boji s padouchy používáte pouze meč a své zvláštní dovednosti. Futuristickou megavěží se drápete patro po patře k vrcholu ve velmi svižné rychlosti, která se spolu s obrovskou zranitelností hrdiny stará o pořádný adrenalin. Funguje to i jinde než na papíře? Sami si to zkuste v demu.

Ghostrunner vyjde ještě letos na počítačích a současné generaci konzolí, ale než se tak stane, máte omezené okno pro vyzkoušení hry. Tvůrci se rozhodli poskytnout široké veřejnosti ukázku, s jejíž pomocí dříve lákali novináře na výstavách do svých tenat. Demo je dostupné jen do 13. května, takže moc neváhejte.

V plné hře se jakožto titulní Ghostrunner přidáte k odboji takzvaných Climberů (Šplhačů), kteří už mají po krk života v diktátorském režimu zdejšího vládce Keymastera. Celá hra se odehrává ve věži Dharma, která měla posloužit jako úkryt, ale v jejích útrobách napříč stoletími došlo k mnohým konfliktům, až se nakonec ustálil současný kastovní systém.

zdroj: All in! Games

Ten funguje jednoduše tak, že ti dole jsou něčím míň než ti nad nimi. A to se těm dole nelíbí, takže se z nich stávají Climbeři, kteří šplhají vzhůru ne proto, aby se měli sami o trochu líp, ale aby svrhli současnou vládu a s ní i celý kastovní systém. V konečném důsledku by si všichni mohli být rovní.

Cestu si tedy doslova prosekáváte těly nepřátel, takže za vámi nezůstává jen krvavá čára, ale i jednotlivé končetiny, hlavy a poloviny těl. Postupně se naučíte běhat po stěnách, používat dočasné zmrazení času, přijde vhod lano a další vychytávky. Sami ale podlehnete jedinému zásahu z pistole, takže se po vás chce preciznost.

zdroj: Archiv

Brutální postup věží vzhůru i myšlenka celé hry mi silně připomíná akční biják Dredd z roku 2012, u kterého jsem si několikrát říkal, že by si zasloužil svou vlastní ryze akční hru. V Ghostrunnerovi je sice úplně jiný svět, ale jinak vesměs splňuje požadavky. Ale dost řečí, kvality hry si už ověřte sami.

Nejnovější články