Vychází šestý patch pro Baldur's Gate 3 s lepší správou party i pestřejšími polibky
zdroj: Larian

Vychází šestý patch pro Baldur's Gate 3 s lepší správou party i pestřejšími polibky

16. 2. 2024 17:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nejnovější aktualizace pro Baldur's Gate III od Larian Studios s pořadovým číslem šest přináší celou řadu vylepšení, opravy chyb a v kontextu právě proběhlého Valentýna klade také zvláštní důraz na romantické prvky.

Intimní chvíle s vaším společníkem či společností se nyní mohou blýsknout unikátními, náhodně vybranými animacemi polibků. Očekávejte srdceryvné pusy na čelo nebo i něco intenzivnějšího, v závislosti na osobnosti vašeho partnera či partnerky. Líbací scénky navíc tvůrci vylepšili tak, aby hladce fungovaly s různými typy postav.

Patch 6 také zjednodušuje často těžkopádný proces správy party. Propuštění nechtěného společníka a nábor náhradníka lze nyní provést plynule v rámci jedné konverzace. V automatických dialozích navíc vynikne hlavní hrdina, protože hra nyní upřednostní vašeho avatara coby hlavního mluvčího.

Nově mají být dynamičtější také volné chvíle v táboře, kdy se můžete pokochat novými animacemi vašich společníků – můžete přistihnout Lae'zel, jak přemýšlí o githyankské relikvii, Mintharu, jak zlověstně přemýšlí, nebo Jaheiru, jak šeptá svým chlupatým krysím poslům. A ano, Minsc si bude holit hlavu i vařit – i když Larian ujišťuje, že půjde o samostatné aktivity.

Čerstvý patch vůbec řeší obrovské množství detailů a opravuje kopec chyb. Kompletní seznam všech novinek, změn, oprav a úprav najdete na oficiálním webu hry. Na instalaci patche si připravte poměrně solidních 150 GB. Pokud místo na disku nemáte, vývojáři doporučují celou hru raději odinstalovat a pak znova nainstalovat – nová instalace totiž bude rovnou s patchem.

Nejnovější články